Д-р Генчев заби нож в гърба на Бойко: Коронавирусът не е опасен, хората по болниците са с грип!

Д-р Борислав Генчев е на мнение, че истерията около коронавируса е напълно безпочвена!

Към групата на Атанас Мангъров можем да причислим и д-р Борислав Генчев. Интересното в случая обаче е, че той е общиски съветник от ГЕРБ в Горна Оряховица.

Последното обаче не му пречи да критикува поведението на държавата в коронакризата. Той е тотално несъгласен с насаждането на тезата, че COVID-19 е смъртноносен, пише Misirki.com.

“Коронавирусът не е опасна инфекция. 85% от заразилите се хора не развиват никаква клинична картина. Около 10-12% имат някакви симптоми, които отшумяват за 3-4 дни. Едва 3-5% ще се разболеят, но това са хора с нарушен имунитет или страдащи от други заболявания, и то тежки” – твърди д-р Генчев.

За него е недопустимо да има пандемия, при положение че при много по-тежки болести не е била обявявана такава.

“Очевидно участваме в световен социален експеримет, целящ да се види как човечеството реагира на заплаха, в случая имитирана заплаха. Само така си го обяснявам, защото иначе не виждам защо нямаше такава истерия при еболата например, която е много по-опасна болест от коронавируса.” – казва още общинският съветник.

Борислав Генчев
Д-р Борислав Генчев се обаяви против мерките на Бойко Борисов

Според него няма нужда да спира нищо да работи, защото коронавирусът ще мине през почти всички така или иначе. Важното е да се реагира правилно и да няма страх.

“В момента върлува втората грипна вълна в България. Болниците са пълни с болни от грип, има и смъртни случаи.” – твърди лекарят, чиято специалност е хирургията.

“По медицинските правила хоспитализация на Ковид заразените изобщо не е нужна. Така само се рискува да заразят лекарите и медицнските сестри. На 1 установен с коронавирус ще има още 100 сигурно, за които не се знае. Това нещо не може да се спре” – категоричен е д-р Генчев.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Той е противник и на предпазните маски, които всички масово носят. Според него няма смисъл от тях, а трябват специализирани маски, които задържат по 3-4 микрона. Ако някой ти се изкиха в лицето обаче, и тази маска няма да помогне, защото заразата минава и през очите, твърди хирургът.

За Михаил Здравков

Прочети още

hasan-efraimov_600x380

Д-р Ефраимов: Искат да ни дупчат, за да лапат по 7 млрд.! Отказвам да участвам в това

Хасан Ефраимов няма да участва в призивите за ваксинации и не иска да работи в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *