Д-р Генчев заби нож в гърба на Бойко: Коронавирусът не е опасен, хората по болниците са с грип!

Д-р Борислав Генчев е на мнение, че истерията около коронавируса е напълно безпочвена!

Към групата на Атанас Мангъров можем да причислим и д-р Борислав Генчев. Интересното в случая обаче е, че той е общиски съветник от ГЕРБ в Горна Оряховица.

Последното обаче не му пречи да критикува поведението на държавата в коронакризата. Той е тотално несъгласен с насаждането на тезата, че COVID-19 е смъртноносен, пише Misirki.com.

“Коронавирусът не е опасна инфекция. 85% от заразилите се хора не развиват никаква клинична картина. Около 10-12% имат някакви симптоми, които отшумяват за 3-4 дни. Едва 3-5% ще се разболеят, но това са хора с нарушен имунитет или страдащи от други заболявания, и то тежки” – твърди д-р Генчев.

За него е недопустимо да има пандемия, при положение че при много по-тежки болести не е била обявявана такава.

“Очевидно участваме в световен социален експеримет, целящ да се види как човечеството реагира на заплаха, в случая имитирана заплаха. Само така си го обяснявам, защото иначе не виждам защо нямаше такава истерия при еболата например, която е много по-опасна болест от коронавируса.” – казва още общинският съветник.

Борислав Генчев
Д-р Борислав Генчев се обаяви против мерките на Бойко Борисов

Според него няма нужда да спира нищо да работи, защото коронавирусът ще мине през почти всички така или иначе. Важното е да се реагира правилно и да няма страх.

“В момента върлува втората грипна вълна в България. Болниците са пълни с болни от грип, има и смъртни случаи.” – твърди лекарят, чиято специалност е хирургията.

“По медицинските правила хоспитализация на Ковид заразените изобщо не е нужна. Така само се рискува да заразят лекарите и медицнските сестри. На 1 установен с коронавирус ще има още 100 сигурно, за които не се знае. Това нещо не може да се спре” – категоричен е д-р Генчев.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Той е противник и на предпазните маски, които всички масово носят. Според него няма смисъл от тях, а трябват специализирани маски, които задържат по 3-4 микрона. Ако някой ти се изкиха в лицето обаче, и тази маска няма да помогне, защото заразата минава и през очите, твърди хирургът.

За Михаил Здравков

Прочети още

Лепенки за Кокоши трън, Брадавици,

Кои немски лепенки за кокоши трън са ок? Как действа риванол? Как се ползват?

Какви лепенки за кокоши трън да изберем? Действие на салицилови лепенки. Кои са добрите немски …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *