[ВИДЕО!]: Народ от 80% дебили ли сме, както мислят политиците ни?

Толкова ли е прост българският народ, за какъвто го смята Бойко Борисов?

Какъв е изходът от тази ситуация? Как може хората да вкарат първо ред в главите си, а после и в държавата? Каква е ролята на малцинството, които вече виждат за какво става дума? – пита философът Ангел Грънчаров и дава някои интересни отговори.

Известният философ Ангел Грънчаров тази сутрин направи първото си включване на живо за нашия сайт и изнесе факти и твърдения, които може би ще променят вижданията по някои наистина болни въпроси за България. Целия текст на видеото можете да прочетете по-долу, а тук бихте могли да видите и самото видео:

Уважаеми приятели от Фейсбук, попаднах тази сутрин на една статия, на едно интервю на професор Дайнов. Заглавието е “Само Радев не е подчинен, искат да го ликвидират преди изборите“. Има много интересни по моя преценка разсъждения на проф. Дайнов, с които аз съм напълно съгласен. В България няма политика, няма и демокрация, няма и гражданско общество фактически и по тази причина няма нито политика, нито демокрация.

Какво е политиката, пита Евгений Дайнов. “Това е прозрачно упражняване на властта пред погледа на публиката и в рамките на ограниченията, налагани от закона и Конституцията”. Ние нямаме такова нещо, ние имаме “властване, решенията се вземат тайно и т.н.” Знаете, “управлява се с компромати”, с не знам си какво, от една личност, Бойко Борисов, премиерът, в крайна сметка взема всички решения единствено той. Парламентът изпълнява волята на Бойко Борисов. Медиите са под контрола на силите, които обслужват режима на Бойко Борисов; на пръсти се броят медиите, които са настроени опозиционно и които се мъчат да се противопоставят с нещичко на тази гибелна обстановка, на тази гибелна ситуация или тенденция.

Завладяната от мафията държава

Страшно е, това означава диктатура, това означава плъзгане към тиранията. Уважаеми приятели, много ви моля, нека да се замислим сериозно и да се запитаме какво трябва ние, българите, да правим в тази ситуация? Мафията е овладяла държавата ни, България е една завладяна от мафията държава. Народът стои и наблюдава случващото се и не реагира, ние сме станали някакви сеирджии, които само наблюдаваме случващото се и същевременно медиите успяват огромната част от хората да ги баламосват с разни псевдопроблеми, с разни такива, как да кажа, медийни сензации.

Знаете, виждате как, като че ли някаква ръка управлява всички подчинени на властта медии. Можете да включите сутрин, когато се разхождате там из каналите, ще видите, че горе-долу темите съвпадат, обикновено ни занимават с някакви дреболии. Баламосват ни.

А истински важните въпроси, които трябва да се поставят от медиите, именно такива като какво става с демокрацията ни, как допуснахме да възникне един такъв режим, който е авторитарен, в който решенията зависят в крайна сметка от едно-единствено лице, които при това няма нужните качества да взема такива съдбовни решения?

Трябва да се вземат възможно най-разумните решения, а това лице е доказало, че взема решения под влияние на какви ли не други причини, само не и онова, което е истински необходимо за страната и за държавата. Някакви сили се опитват да му повлияят и той сутрин мисли едно, на обед друго, вечерта – трето. Така. Той е нещо като ветропоказател, Бойко Борисов, и същевременно е много лъжлив, безскрупулен, популист.

Народът смята, че политиката е лъжа

Не му пука като лъже, стигна се дотам у нас че много хора смятат, че политиката е точно това, шикалкавене, увъртане и лъжене. За истински добри политици смятат тия, които умеят да баламосват публиката, да дразнят нейните най-нисши чувства, да я залъгват, да й обещават неща, които никога няма да могат да станат и т.н.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Много интересно е обаче това, с което завършва интервюто на Евгени Дайнов, той казва, че ние вече сме диктатура, имаме диктатура защото нямаме “конституционни ограничения върху волята на властта” и т.н. “Бойко Борисов може да се мисли за вечен, но изобщо не е” и т.н. И, вижте сега какво става, това е възловият въпрос, заради който всъщност се включих и искам да ви помогна да се изостри вниманието и да се концентрираме върху него.

Прости ли са българите?

“Неговата, на Бойко Борисов боязливост се компенсира с неговото вкопчване в това, че е еманация на българския народ, който е прост и той, Борисов, е прост ще са заедно завинаги, но… българският народ не е толкова прост, колкото си мисли Бойко Борисов.”

И сега въпросът, възловият, на който би трябвало да отговорим, и аз смятам този въпрос трябва да се сложи и като заглавие на това видео, е въпросът: толкова прост ли е българският народ, колкото си мисли Бойко Борисов? Или: ние, българите, толкова ли сме прости, за колкото прости ни мисли Бойко Борисов? Та той казва: “И аз съм прост, и вие сте прости и затова се така хубаво разбираме”, но също така и много се обичаме, защото това, така да се каже, е онтологическата основа на бойковото всемогъщество.

Той се опира на простия народ, на простаците и говори прости неща, който пък много отекват в душите на простаците. Но възниква въпросът: наистина ли сме чак толкова прости? И сега, понеже една държава, както във всяка друга държава има всякакви хора, има и много прости, безнадеждно прости, има дебили и прочие, непоправимо увредени в мозъците и пр., но има и хора, които са много объркани, аз смятам, че огромната част, мнозинството от българите са просто крайно объркани, дезориентирани, не знаят какво да мислят, чуват едно, вярват му, в следващ момент чуват нещо съвсем друго, и на него вярват и не могат да заемат ясна позиция.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

На тия хора, които са объркани, а не прости, просто трябва да им се помогне да разберат истински важните неща и тия хора трябва да привикнат да разграничават същественото от несъщественото, важното от маловажното, значимите неща от дреболиите, които нямат някакъв особен смисъл. Такъв човек на тази база ще може в един момент да започне по-уверено да разграничава истина от лъжа.

Има ли изход?

Защото е нещо такова, когато неистински важното или маловажното се опитваш да го представиш за най-важно. И по този начин те баламосват, мислят те за дебил. И вие, уважаеми приятели, зрители, слушатели, читатели и всички, които в момента ме чувате и виждате, искам да ви помоля да се замислим: какво трябва да правим всички ние за да помагаме на тези хора около нас, които са доста объркани, нямат позиция и се поддават на такива внушения, примерно “Всички политици са маскари!”, пък ние, българите сме си такива, някакви сме, как да кажа безскрупулни тарикати, примерно, и казват: “Е, голяма работа, че гербоваците крадат, ами то е срамота, дето се казва, да бъркаш в кацата с мед, пък да не си оближеш пръстите?! И ние да бяхме на власт, и ние щяхме да правим същото, щото, наистина, грехота било видите ли, да не си оближеш пръстите.”

Както и да е, здраве да е! Имаме ли някакво увреждане в нравствеността, в душата си, ние, българите, дали не само в мозъците си сме увредени, или пък сме увредени в много по-дълбоки неща, свързани с нашите ценности?! Щото примерно казваме, както току-що ви дадох този пример, че било грехота, видите ли, да си на власт, пък да не се облажиш, ще те мислят тогава за глупак.

Да въведем ред най-напред в главите си

Такова е мнението на мнозинството, а знаете, в една държава, мнозинството, за жалост, винаги решава. У нас ако мнозинство са обърканите, хора безразлични, безчувствени и т.н., много ясно е, че това мнозинство ще задава една атмосфера в държавата и всичко ще бъде объркано. Така, както е в главите ни положението, такова е и в реалния живот. Това, което е в главите ни, отива и се проецира в реалните отношения, в реалния живот.

Така че ние трябва да въведем ред най-напред в главите си, и на тази база след това ще въведем ред и в страната си, и в държавата си, в живота си. Тия неща са дълбоко свързани. Значи всеки от нас би трябвало за себе си, за своето съзнание най-вече да помисли: “Какво става в главата ми?”. Това не е чужда работа, никой друг не може да се занимава с това да въведе ред в собствената ти глава!

А за жалост повечето от нашите сънародници сякаш са стигнали до това положение, техните глави да са се превърнали в нещо като боклукчийски кошчета, и няма чистота, няма ред; всяко нещо трябва да бъде на собственото си място, на своето си място да бъде поставено. Да въведеш ред, както в една аптека или в някаква добре подредена изба на един грижовен стопанин – където всяко нещо е подредено на точното си място. Така трябва да бъде и в нашите глави.

Мнозинството и малцинството

Истински важното е повече хора като се концентрират към него, повече човешка енергия да се насочи, ние тогава ще успеем да извикаме и промяна. Промяната трябва да я направим ние, народа, българите, гражданите. Най-активната част, най-добрата част от нас трябва да бъде това, да си изпълни ролята на водач. Няма как всички едновременно да узреем за промяната, първоначално ще има едно по-нищожно малцинство, обаче то, докато съществува това малцинство, докато говори, докато призовава, докато роптае, то изисква от останалите да правят нещо, все още има надежда.

Евелина Лютова

Ако го няма това малцинство от критично мислещи, свободолюбиви и правдолюбиви хора, тогава работата е отишла “по дяволите” и е съвсем безнадеждна. Докато ги има, всичко е наред. Цялата работа е да привличаме повече и повече хора, обезверени, объркани хора, в чиито глави нещата не са наред, но той трябва да се въведе. Аз смятам, че може всеки човек, във всеки момент да преживее вътрешен поврат, промяна към добро.

Стане ли това в колкото се може повече хора, в един момент ние ще почувстваме нужната сила, ще тръгнем по улиците, по площадите, ще оградим Парламента и ще изискаме мафията да напусне властта в държавата, да отиде на мястото, където ѝ се полага, мафиотите според мен в нормалните държави, тия, които се опитват да крадат, да паразитират от държавата, трябва да им бъдат пречупени мераците по тая линия и ако са правили някакви незаконни неща, да си отидат на мястото, да си платят за злоупотребите.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Толкова, това исках да ви кажа, темата е грамадна, може да се говори още много, стига толкова. До нови срещи! Бъдете здрави!

Ангел Грънчаров

За Ивелина Димитрова

Прочети още

rumen-radev_600x400

Сам като куче, но с душа на лъв! Румен Радев печели втори мандат, напук на всички и всичко!

Румен Радев ще бъде пак президент, въпреки опитите на мнозина да го спрат! Пак предаден …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *