Доц. Мангъров изригна: Всички ваксинирани са зомбита, това не е COVID-21!

Атанас Мангъров е бесен от факта, че все още има много хора, които смятат, че са смъртно заплашени!

Вариантите на COVID

Доц. Атанас Мангъров вече не издържа на цялата тази пропаганда, която се развива не само у нас, но и по цял свят. Той продължава да смята, че COVID-19 не е чак толкова опасна инфекция и няма смисъл от цялата тази паника.

Началникът на Ковид отделението към Инфекциозна болница разкри днес публично, че няма място за притеснение от новите варианти на коронавируса, които се задават, защото те не могат да заразят преболедувалите хора., писа Novini.bg.

mangarov_600x400 (54)
Доц. Атанас мангъров с поредна атака към Ковид ваксинацията

“Това не са нови щамове. Ако има COVID-20 или COVID-21, тогава изкаралите вируса могат да се заразят отново. При различните варианти, както е сега, няма опасност”, разкри доц. Мангъров.

Той смята, че ваксинираните и неваксинираните в момента са еднакво изложени на риск и това се вижда по фактите. Ваксинираните хора също се заразяват, което прави ваксинирането против Ковид-19 напълно излишно, дори вредно.

Атанас Мангъров счита всички, които продължават да смятат, че настоящите Ковид ваксини могат да ги спасят, за зомбита с промити мозъци, писа “Стандарт“. Според него един умен човек не може да не вижда какво се случва от година и половина насам.

Още по темата четете по-надолу!

Мангъров на антиваксърско шествие

Началникът на Ковид отделението към Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров не спира да се бори срещу абсурдите, причинени от т. нар. пандемия. Той открито застава срещу задължителното ваксиниране.

В понеделник (30 август) доц. Мангъров ще оглави шествие срещу задължителното ваксиниране срещу COVID-19. То ще започне в 16:30 ч. пред НДК. После ще премине по бул. “Витоша” и ще завърши пред Министерството на здравеопазването.

“Ваксинирането е личен избор и не бива да се превръща във фашизоидна риторика”, твърди Атанас Мангъров.

mangarov_600x380
Атанас Мангъров тръгва на шествие в София
“Демир

Все повече се чуват предложения за задължително ваксиниране срещу коронавируса в отделни сектори. Засега най-уязвими в това отношение изглеждат лекарите и учителите.

Доц. Мангъров е твърдо против подобни принуждавания и все още не може да разбере с какво неваксинираните пречат на ваксинираните, щом ваксините действат.

“Аз винаги съм бил “за” ваксинирането, но не и с тези недоказани ваксини.”, отсича инфекционистът.

Очаква се шествието в понеделник да бъде подкрепено от много хора. Все пак в България все още са ваксинирани едва 18% от населението, което е най-ниският процент в целия ЕС.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Още за Атанас Мангъров четете надолу!

Делта вариантът на Ковид-19

Задава се четвърта вълна на коронавируса и цяла Европа вече трепери, но не и доц. Атанас Мангъров. Той е сред малцината, които реагират спокойно на Делта варианта, с който ни плашат.

Мангъров е категоричен, че няма да позволи да се упражнява целият този психически тормоз върху българите. Ето защо той се заема със задачата да разкрива на всеки свой пациент истината за COVID-19.

“Това е вирус като всеки друг. Не трябва да се стряска човек, защото смъртността не е по-висока при него. Важно е психиката на човек да е свободна и именно това е моята задача като шеф на Ковид отделението в Инфекциозна болница.” – категоричен е доц. Мангъров.

mangarov_600x400
Доц. Атанас Мангъров не се стряска и от Делта варианта

Според инфекциониста Делта вариантът не е нещо кой знае колко по-опасно от останалите варианти на коронавируса. Затова не бива да се счита, че четвъртата вълна ще бъде по-тежка, писа Стандарт. Той продължава да изповядва тезата, че цялата пандемия е наложена с икономически цели и следва нечии интереси, защото в здравно отношение няма основание за нея.

Атанас Мангъров е на мнение, че изкаралите Ковид-19 нямат шанс да се разболеят от Делта варианта, но не така стоят нещата с ваксинираните. Според него ваксините нямат голям ефект и статистиката го доказва, защото в момента в Испания масово умират ваксинирани хора.

Доц. Мангъров е човек, който предпочита да казва истината и това е причината за най-голямата му болка. От години той кандидатства за професор, но колегите му в Медицинския университет всеки път го отрязват по лични подбуди.

Още за Атанас Мангъров четете надолу!

Мангъров среещу локдауна

Инфекционистът е направо бесен, че за трети път се затваря държавата, при положение че още при предните два пъти се видя, че това не носи резултат, пише Frognews.bg.

Евелина Лютова

В страните, в които това се направи, се видя ясно, че няма резултат. Нито в Испания, нито в Италия положението се подобри. Така може само да се забави вирусът, но в момента, в който се отворим, ще се започне всичко отначало.” – смята доц. Мангъров.

Той е на мнение, че локдаунът няма нищо общо с коронавируса, а е по политически причини. Според него по този начин се цели да падне до минимум избирателната активност на 4 април, тъй като повечето хора ще се страхуват от заразата и няма да отидат до урните.

Атанас Мангъров е възмутен от безочието на управляващите. Те без никакъв свян наложиха този локдаун, само и само да спрат народа да гласува.

“Тези хора ни мислят за кръгли идиоти, явно наистина сме такива, щом позволяваме всичко това.” – беснее шефът на Ковид-отделението в Инфекциозна болница.

mangarov_600x400 (54)
Доц. Атанас Мангъров бесен заради локдауна

Доц. Мангъров недоумява защо е този локдаун, при положение че в неговата болница, която е сред най-приемащите Ковид-пациенти, има само 25 човека в тежко състояние, на които им се предлага кислород. Останалите около 60 с Ковид са там по-скоро от страх и биха могли да се лекуват и у дома.

Същото е мнението на Мангъров за положението в цялата страна. В България в момента по болниците има около 7000 пациенти с Ковид-19. Според инфекциониста поне 3/4 от тази бройка могат да се лекуват и вкъщи. Това значи, че за доц. Атанас Мангъров истински болните от коронавирус са само около 2000 души, останалите 5000 нямат място в болниците.


Загадките при ваксините срещу Ковид-19

Кошмарът на НОЩ Атанас Мангъров определя като крайно неетичен и противоречащ на медицината факта, че производителите на ваксини срещу коронавирус не носят отговорност при наличие на странични ефекти.

Доц. Мангъров не може да приеме за нормално, че има толкова голямо разнообразие на ваксини, но никой не информира хората коя от тях да изберат, разкрива самият той в интервю за Trafficnews.bg.

Атанас Мангъров
Доц. д-р Атанас Мангъров бесен от некоректното отношение на производителите на ваксини

“Не е работа на хората изборът на ваксина. По какъв критерий ще си изберат, когато не са лекари, а и да са, нямат никаква информация. Откъде ще знаят коя ваксина е подходяща за тях, коя е за възрастни хора, коя за хора с придружаващи заболявания. Няма никакви данни, на които да стъпим. И после какво става – ако ти се случи нещо, ти си си виновен. Това е най-малкото некоректно и крайно немедицинско.” – възмущава се ръководителят на Ковид-отделението към Инфекциозна болница.

В момента има няколко ваксини, които се котират на пазарите по света. Западните “Пфайзер” + “Бионтех” и “Модерна”, руската “Спутник В”, индийската “Астра-Зенека” и китайската на “Синофарм”. Никой обаче не може да каже със сигурност коя ваксина е най-ефективна и най-безопасна, а ваксинирането вече тече, като всеки доброволец подписва документ, че е отговорен само той за последвалите евентуални странични реакции. Именно това възмущава Атанас Мангъров.

Според 65-годишният инфекционист новият щам на коронавируса не е по-опасен и затова час по-скоро трябва да се завърнем към нормалния си начин на живот. Той дори си позволи да прогнозира за манипулации с вируса заради политически игри. Доц. Мангъров зави, че най-вероятно третата вълна ще дойде около и=парламентарните избори на 4 април, за да може хората да не гласуват.

Доц. Мангъров е кандидат-депутат от листата на АБВ. В този ред на мисли той има пълното основание да атакува политическите си опоненти по всякакъв начин.

Повече за доц. Атанас Мангъров можете да прочетете в следващите редове!


Атанас Мангъров продължава да твърди, че няма нищо страшно в COVID-19 и не бива да се страхуваме!

Инфекционистът доц. д-р Атанас Мангъров е на мнение, че шашмите с коронавируса продължават. Изобщо не е толкова плачевно положението по болниците и той може да го докаже от личен опит.

Празни Ковид-отделения

От 1 ноември 2020 г. доц. Мангъров изпълнява дейността на ръководител на Ковид-отделението в Инфекциозна болница. За близо 3 месеца той вече е натрупал достатъчно наблюдения за ситуацията около пандемията.

Оказва се, че тя не е изобщо толкова драматична, колкото я описват. Атанас Мангъров може да го докаже от личен опит.

“Постоянно ни представят едни страшни картини и описват колко е тежко положението за здравната ни система. В Инфекциозна болница не виждам нищо такова. В момента там имаме 5 болни от COVID, останалите 85 легла в отделението са празни.” – разкри доц. Мангъров пред БЛИЦ.

Атанас Мангъров
Доц. Атанас Мангъров разкри шашмите с пълните болници

Той намира и за абсурдни антигенните тестове, които стартират за учителите. Според него те нямат никаква стойност, защото отчитат резултат само ако в момента човек е заразен.

Доц. Мангъров е на мнение, че трябва да се правят тестове за антитела. Само така ще се разбере докъде е стигнал вирусът у нас и дали сме минали заветните 70% от преболедували. Когато ги минем, се очаква коронавирусът да започне да утихва, защото повечето хора ще имат естествен имунитет срещу него.

Още за доц. Атанас Мангъров можете да прочетете в другите ни материали!


Атанас Мангъров: Аз ще гласувам за Румен Радев!

Доц. Атанас Мангъров се прочу с алтернативните си тези за коронавируса и се превърна в емблемата на антисистемата у нас, откакто бе обявена пандемия. Той критикува почти всяко решение, взето от управляващите, но се оказва, че това не е случайно.

Инфекционистът има и своята гледна точка относно политическите събития в България. През лятото той подкрепи протестите и ясно обяви пред всички, че смята, че Бойко Борисов трябва да си замине.

Сега потвърждава тази своя теза с подкрепата, която оказва на най-големия враг на премиера, а именно Румен Радев. Ръководителят на Ковид-отделението в Инфекциозна болница призовава всички българи да гласуват за ген. Радев наесен, пише Dailystandart.com.

Атанас Мангъров
Атанас Мангъров е фен на Румен Радев

“Румен Радев е истинското решение на проблемите ни. Аз го подкрепям и прозивавам всички да го направят.” – разкрива в интервю Атанас Мангъров.

Специалистът по инфекциозни болести е известен с левите си убеждения в политиката. Той е в близки отношения с леви партии, като най-добре известен е примерът с АБВ.

Още за доц. Мангъров можете да прочетете в следващите редове!


Доц. Мангъров плю върху Бойко: Не лъжи, няма да съм опитно свинче!

Атанас Мангъров е убеден, че не се нуждае от ваксина срещу коронавирус!

Тази сутрин премиерът Бойко Борисов обяви пред медиите, че е говорил с доц. Атанас Мангъров и той му е обещал да се ваксинира срещу COVID-19. Истината обаче се оказа друга.

Преди минути шефът на Ковид-отделението към Инфекциозна болница бе потърсен за коментар. Той отрече напълно информацията на Борисов, че ще си сложи “Пфайзер”, пише Dir.bg.

“Няма да се ваксинирам, не знам на премиера откъде му хрумна това. Аз съм изкарал коронавируса безсимптомно, имам антитела. В моя случай ваксинирането не само няма да помогне, а може да навреди. Казах и на Борисов, че той няма нужда от ваксина, защото вече е изкарал вируса.” – разкри доц. Мангъров.

Атанас Мангъров
Атанас Мангъров няма да се ваксинира срещу Ковид-19

Тезата на началника на Детското отделение към Инфекциозна болница е, че който е прекарал веднъж коронавируса, изгражда имунитет и няма никакъв смисъл да се ваксинира. Затова той призовава всички, които искат да се ваксинират, първо да се изследват за антитела, защото да не се окаже, че са преминали през вируса безсимптомно.

По принцип доц. д-р Атанас Мангъров не е голям привърженик на ваксината “Пфайзер”, защото не се знаят страничните действия от нея. Той твърди, че са нужни поне няколко години, за да се сведе риска до минимум. Затова описва всички, които се ваксинират в момента, като опитни свинчета, понеже ваксината е още в третия си стадий, а са нужни още цели два.

Вчера “опитните свинчета” у нас са били 699 на брой. Най-много са в Пловдив, следван от Бургас и София. Днес ваксинацията продължава във Варна и Враца.


Най-нашумелият лекар през тази година у нас доц. д-р Атанас Мангъров продължава да държи на своите тези, въпреки че вече е началник на COVID-отделението в Инфекциозна болница и се сблъсква всеки ден с болни от коронавирус.

Мангъров срина властта и разкри измамите й

Инфекционистът е категоричен, че не трябва да се правят драми, защото положението изобщо не е чак толкова страшно. Повечето хора по болниците са там от страх, а не защото са толкова зле.

“Страхът много вреди в тази ситуация. Има хора, които имат съвсем леки симптоми, но настояват да бъдат приети, защото се страхуват. Казвам им, че няма какво да направим за тях. В болница трябва да се влиза само ако имаш нужда от кислород, за да ти го дадат, всичко друго е излишно.” – споделя Атанас Мангъров.

Той разкри, че лично се е убедил, че смъртността не е толкова висока, колкото я описват по медиите. За малко повече от месец откакто е начело на Ковид-отделението към Инфекциозна болница е починал само един човек.

Атанас Мангъров
Доц. Атанас Мангъров не спира да разпространява тезите си срещу тези на НОЩ

“Всеки ден се съобщава за умрели от коронавирус, а при нас досега имаше само един. Той дойде в много тежко общо състояние и нямаше как да му помогнем. Да, има хора в тежко състояние, но това най-вече са възрастни хора или такива с придружаващи заболявания.” – разкрива доц. Мангъров.

Той отрича напълно тезата на доц. Кунчев и последователите му, че коронавирусът може да повтори даден човек.

“Това са пълни глупости, не знам кой ги измисля, но няма нищо вярно. Ако наистина е така, то тогава как ще ни помогне ваксината? Ако организмът не може да даде траен имунен отговор, как ще му вкараш дивия вирус и ще очакваш да си здрав? Всички тези глупости се говорят, за да се всява страх и да се разхождаме с един парцал на лицето, мислейки, че нещо помага.” – смята началникът на Детското отделение към Инфекциозна болница.

Той не приема и страха на лекарите. Според него те трябва да следват призванието си, независимо от опасностите.

“Ние не сме държавни чиновници, а лекари. Все едно някой войник да се страхува да стреля във война. Не ги приемам аз тези работи” – казва специалистът по инфекциозни болести, пише Actualno.com.


Бунт на родители срещу задължителните маски на децата им в училище

Пак се опитват да запушат устата на доцент Мангъров. В интренет набира скорост и масовост още един протест – срещу безполезните “парцали”

“Изпращам детето си на 15-и без маска. Ако го върнат на другия ден няма да го пусна на училище”, възкликва бесен баща. Призивите набират все по-голяма подкрепа. Аргументите на родителя Е. Манов са повече от силни. Заради детската психика той знае какво ще стане. Ще излязат децата в междучасие, ще сложат маската в джоба,  ще я изпуснат, ще я настъпят,

Манов

ще я слагат върху чина.

Ще обере маската всички боклуци и след това детето ми ще си ги набута всичките в устата. Това са парцали срещу глоба, възкликва майка.

Поздравявам ви! Въпреки че съм учител и контролът пада върху нашите плещи смятам маските за излишни и даже вредни, коментира  призивът срещу маските на Иво Костов учителят Николай Николов.

Родителите не могат да се начудят на поредния нелогичен съвет на санитарните власти. Към момента в случай на регистриран заразен, контактните с него лица  задължително се поставят под карантина. Ако обаче ученик се зарази, родителите му няма да се карантинират, твърдят българските здравни власти.

Разбрахте ли нещо?

Защо за едните така, пък за другите – точно обратното?

Още преди дни доцент Атанас Мангъров заяви, че мерките срещу коронавируса в училищата, които се въвеждат със започването на присъственото обучение, са неадекватни. “Обадиха ми се да си затварям устата”, сподели доцент Мангъров.

“Слагат намордници на децата, за да не могат да дишат”, роптаят родители.

“Моите деца няма да носят маски на даскало, а вашите?”, пита родител във видео обръщение. Има и такива, които

вярват на пропагандата

на световната фармацевтична мафия: “Цял свят носи маски, само вие мрънкате”…

Доста от коментарите завършват с призив “Оставка!”.

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Доцент Мангъров: Заради скандалите, които тресат властта, затягат отново мерките срещу коронавируса

А на тръпнещите в очакване на ваксината срещу коронавирус казва: Само ДОБРОВОЛНО и само за рисковите групи

Всички нови строги мерки, заплахите за глобяване, носенето на маски нямат смисъл. НОЩ само нагнетява без нужда напрежението у хората, заяви доцент Атанас Мангъров.

Доцент Атанас Мангъров

Той заслужи уважението на преобладаващата част от следящите проявите му, защото и в най-стресиращите за всички дни с обявяването на извънредното положение, доц. Мангъров предсказа как ще се развие така наречената пандемия. Плюха го, но издържа. И е факт, че неговите прогнози се сбъднаха, а не тези за чувалите с труповете, за препълнените морги и влизането ни в ада.

Доц. Мангъров не го казва точно по този начин, но косвено се подразбира как ни манипулират чрез цифрите на заразоносителите. Обяснява, че не трябва да се гледат абсолютните цифри, а процентите. И така той доказва, че през последните два месеца на тази година

процентът на новооткритите заразени е почти един същ.

През май на ден са правени около 1150 теста, през юни средно всеки ден – по 1650. Така процентът на заразените на сто тестувани човека през май е 3,1 на сто, а през юни на сто теста – 3,5 на сто. Това е почти едно и също, нищо не се е променило, нищо не се ускорява или ескалира, коментира доц. Мангъров пред Дебати.бг.

Заразените и болните трябва да бъдат изолирани, категоричен е експертът. Вероятно няма да имаме възможност да изследваме цялото население. Сега обаче като се открие заразен, като в 99 на сто от случаите хората въобще не са болни, затваряме ги и почва тестване на околните.

А на практика според доцента тези, които са много болни, трябва да влязат в лечебните заведения. Които са болни, но не тежко, да си останат по домовете.

Всички останали трябва да продължат

да живеят както са си живели преди

появата на коронавируса. В това число да ходят на почивки в планината или на морето.

На фона на анализираните от него данни за разпространението на заразата доцент Мангъров се чуди защо е необходимо това реставриране на страха. Тези хора трябва да водят обществото, не да го сплашват, а те точно това правят, коментира опитният инфекционист.

Все по-често се появяват

информации и за фалшиви цифри на заразените.

Най-показателен е случаят с раздутите цифри в Доспат.

А за ваксините против грип и коронавирус той също е категоричен: Само при рисковите групи и само ДОБРОВОЛНО!

Вижте какво сме писали по-рано за доцент Атанас Мангъров


Доцент Мангъров: Нищо не налага удължаване на извънредната епидемиологична обстановка

Броят на заразените расте, защото расте броят на тестуваните, обяснява дългогодишният инфекцционист

За пореден път доцент д-р Атанас Мангъров  опонира на управляващите с различно мнение по отношение на последните данни за заразените с коронавирус и свързаните с това предприети НОЩ мерки.

Според дългогодишния инфекционист броят на новооткритите заразени расте,

защото се изследват много повече хора.

Доцент Мангъров смята, че няма никаква необходимост от удължаване срока на извънредната епидемиологична обстановка в България до края на този месец, заяви той пред телевизия Евроком.

Странно е поведението на НОЩ

начело с коремния хирург генерал Венцислав Мутафчийски. Той и екипът му бяха поканени на дебат от няколко вирусолози на 17 юни по темата коронавирус, епидемията и мерките. От НОЩ обаче за пореден път

високомерно отказват

да се вслушат в гласа на експертите.

Вероятно защото коронавирусът стана удобен параван за отнемане на човешки права, а също и за бягство от отговори на неудобни въпрос. Както стана с министерството на земеделието , например, в което на мига се намери заразен и даде повод да се затвори цялото министерство.

Доцент Атанас Мангъров

Това стана веднага след изцепките на министър Десислава Танева за измамите с еврофондове и разкритията на сайта “Бивол” за родата и, получила почти 1 милион лева в качеството им на земеделски производители.

Вижте какво сме писали преди по темата


Доц. д-р Атанас Мангъров: Камионите с трупове и недостиг на чували няма да се случат

Близо 340 хиляди са прекарали коронавирусна инфекция, твърди след проучване д-р Мангъров

Време е да се отварят ресторантите, младите да се връщат на работа, социалната дистанция си остане

Въпреки че го хокаха, въпреки че официалните власти се страхуваха да му повярват, доцент доктор Атанас Мангъров удържа на критиките и остана верен на професионалната си позиция, свързана с дългогодишния му опит на инфекционист.

Аз не съм краен. Това го говоря от самото начало. Тези очаквания за недостиг на найлонови чували (за починалите) и камиони с трупове, няма да се случат. Няма да се случат, пак ще повторя.

Направихме едно проучване, в което участваха

16 независими лаборатории.

Те подават данните от серологични тестове на една обща платформа. Към вчерашна дата са изследвани 2230 души. От тях се оказа, че 110 са положителни и имат антитела. Тоест те са се срещнали с коронавируса. Това представлява 4,9 на сто от тестуваните.

Тази извадка показва, че вирусът е преминал през около 4,9 процента от жителите на страната. При население от 6 милиона и 900 хиляди души това означава, че около 338 000 човека са прекарали коронавирусна инфекция. До вчерашна дата в страната бяха починали 43 души. Това прави смъртност 0,0018 процента. Тоест по-малко от 1 на 1000.

Тази смъртност, която се предвиждаше – 2 на сто, ако беше вярна, в страната към 21 април у нас трябваше да има над 6 хиляди и няколко стотици отгоре починали, казва доцентът пред телевизия Евроком.

Според доцент Мангъров страната, която е взела

Най-адекватни мерки в света, е Швеция.

Техните мерки нанасят най-малко щети на икономиката, но и на хората. От начина, по който се представяха нещата, много често излизаше, че хората там са пълни идиоти, а те не са. Те са много умни хора.

Доцент Мангъров смята, че е време извънредното положение в страната да се отмени. Младите и трудоспособни хора да се върнат на работа. В това число трябва отново да заработят и ресторантите, като се спазват мерките за изолация.

В лавината от информация около епидемията, която буквално ни затрупваше, някак между капките мина едно мнение на вирусолога професор д-р Радка Аргирова. Та тя веднъж намекна, че е добре да се изследват за коронавирус и хора, преболедували през така наречената първа грипна вълна от края на януари, и уж беше преминала, дойде втора вълна. Не го каза в прав текст, но тя очевидно допуска, че коронавирусът отдавна си е шетал из България. Ако е така, излиза, че

Най-страшното наистина е преминало,

но е добре някой да каже колко са починали от онзи “невинния” грип, и колко от този – страшилището коронавирус.

И американски експерти от Institute for Health Metrics and Evaluation преди дни съобщиха, че пикът на епидемията в България е преминал на 3 април. На кого да вярваме, ако не на опитните си специалисти, които слава на Бога – имаме си ги и в България.

Симпатяга е генерал Мутафчийски, но защо начело на този щаб не застана вирусолог? Вероятно нямаше да пощурят народа с истеричните си среднощни пресконференции.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Доц. Мангъров: Църквата е най-адекватна на епидемията от коронавирус

На празничните литургии нека отидат само младите, старците да си седят вкъщи

Въпреки че министър-председателят Бойко Борисов го нахока пред цяла България доцент д-р Атанас Мангъров не се огъна. И продължава да отстоява позицията си. А тя е, че докато около 70 процента от населението не се зарази от коронавирус няма шанс тази епидемия да си отиде. Но пак припомня – повече от хората, особено по-младите дори няма да разберат, че носят в тялото си от този вирус.

Точно поради този научен аргумент д-р Мангъров , за разлика от повечето наплашени наши управници и сънародници твърди, че Българската православна църква се държи много адекватно на ситуацията в този момент. Нека храмовете да са отворени. Нека на празничните литургии да ходят само младите, а старците да си останат у дома, казва медикът. Още повече Синодът взе службите да се изнесат на открито.

И още една позиция, противоречаща на официалната, на шефа на детското инфекциозно отделение към столичната Инфекциозна болница. Такова животно като повторно заразяване с коронавирус няма според него.

Особеност на всички коронавируси,

обяснява той, е че те могат да се отделят от тялото на човека много време след като той е оздравял. И това, че тестовете могат да покажат наличието му, съвсем не означа, че човекът е хванал заразата за пореден път. Просто продължава да излъчва вируси.

Въпреки че Бойко Борисов го наруга пред цяла България, доц. д-р Атанас Мангъров не спира с научни аргументи да настоява на своето. Премиерът не назова пряко името му, но следящите изявленията на доктора във връзка с епидемията и извънредното положение се досетиха, че тъкмо за него става дума. Премиерът го попита индиректно дали ще поеме отговорността за смъртните случаи от заразата.

За пореден път пред БТВ обаче шефът на детското отделение в Инфекциозната болница в столицата д-р Мангъров застана без колебание на позицията си. А именно – всеобщата карантина трябва да се отмени, за да се създаде групов имунитет срещу заразата.

На свой ред той риторично попита: Кой е отговорен за смъртта на група хора, които всяка година през първите три месеца на годината умират от сезонни грипни вируси? Той е убеден, че и през 2020 г. броят им няма да е по-голям от предишни години. Но Доц. Мангъров се опасява, че точно поради наложената сега прекалено карантина

този път ще починат много повече хора.

И обяснява защо: “След като на 13 май карантината бъде отменена и България се отвори епидемията ще ескалира наново. Но още по-жестоко”, прогнозира доц. Мангъров.
Той припомня, че през 2009 г. от свински грип у нас са се заразили около 177 000 човека. И тогава само за месец са починали 4000 млади хора. С епидемиолози от Чехия и Франция – светила по специалността си, д-р Мангъров е анализирал епидемиите в няколко европейски държави от предишни вълни. Заедно стигат до извода, че в сегашната епидемия от коронавирус няма нищо изключително и необичайно. От началото на новия век България е преживяла

четири големи грипни епидемии.

Да, казва той и сега ще има смъртни случаи, както при предишните вълни. Но те няма да са повече от миналите грипни епидемии.

Епидемиологът не скрива изумлението си, че една грипна епидемия блокира целия свят и е на път да унищожи стопанския и социален живот на планетата.

Дали наистина зад тази невиждана световна карантина не стои нещо друго? И дали това нещо друго няма да се окаже по-опасно от заразния коронавирус?

За Елена Иванова

Прочети още

5g

Скандалната 5G мрежа тихомълком бързо превзема България, ще се изненадате колко са напреднали нещата

Човечеството бавно го превръщат в безмозъчни биоединици – достатъчно е само да работят и да …

Едно мнение

  1. Аз също смятам,че който е създал антитела не е нужно да си слага ваксина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *