Бунт на родители срещу задължителните маски на децата им в училище

Пак се опитват да запушат устата на доцент Мангъров. В интренет набира скорост и масовост още един протест – срещу безполезните “парцали”

“Изпращам детето си на 15-и без маска. Ако го върнат на другия ден няма да го пусна на училище”, възкликва бесен баща. Призивите набират все по-голяма подкрепа. Аргументите на родителя Е. Манов са повече от силни. Заради детската психика той знае какво ще стане. Ще излязат децата в междучасие, ще сложат маската в джоба,  ще я изпуснат, ще я настъпят,

Манов

ще я слагат върху чина.

Ще обере маската всички боклуци и след това детето ми ще си ги набута всичките в устата. Това са парцали срещу глоба, възкликва майка.

Поздравявам ви! Въпреки че съм учител и контролът пада върху нашите плещи смятам маските за излишни и даже вредни, коментира  призивът срещу маските на Иво Костов учителят Николай Николов.

Родителите не могат да се начудят на поредния нелогичен съвет на санитарните власти. Към момента в случай на регистриран заразен, контактните с него лица  задължително се поставят под карантина. Ако обаче ученик се зарази, родителите му няма да се карантинират, твърдят българските здравни власти.

Разбрахте ли нещо?

Защо за едните така, пък за другите – точно обратното?

Още преди дни доцент Атанас Мангъров заяви, че мерките срещу коронавируса в училищата, които се въвеждат със започването на присъственото обучение, са неадекватни. “Обадиха ми се да си затварям устата”, сподели доцент Мангъров.

“Слагат намордници на децата, за да не могат да дишат”, роптаят родители.

“Моите деца няма да носят маски на даскало, а вашите?”, пита родител във видео обръщение. Има и такива, които

вярват на пропагандата

“Демир

на световната фармацевтична мафия: “Цял свят носи маски, само вие мрънкате”…

Доста от коментарите завършват с призив “Оставка!”.

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Доцент Мангъров: Заради скандалите, които тресат властта, затягат отново мерките срещу коронавируса

А на тръпнещите в очакване на ваксината срещу коронавирус казва: Само ДОБРОВОЛНО и само за рисковите групи

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Всички нови строги мерки, заплахите за глобяване, носенето на маски нямат смисъл. НОЩ само нагнетява без нужда напрежението у хората, заяви доцент Атанас Мангъров.

Доцент Атанас Мангъров

Той заслужи уважението на преобладаващата част от следящите проявите му, защото и в най-стресиращите за всички дни с обявяването на извънредното положение, доц. Мангъров предсказа как ще се развие така наречената пандемия. Плюха го, но издържа. И е факт, че неговите прогнози се сбъднаха, а не тези за чувалите с труповете, за препълнените морги и влизането ни в ада.

Доц. Мангъров не го казва точно по този начин, но косвено се подразбира как ни манипулират чрез цифрите на заразоносителите. Обяснява, че не трябва да се гледат абсолютните цифри, а процентите. И така той доказва, че през последните два месеца на тази година

процентът на новооткритите заразени е почти един същ.

През май на ден са правени около 1150 теста, през юни средно всеки ден – по 1650. Така процентът на заразените на сто тестувани човека през май е 3,1 на сто, а през юни на сто теста – 3,5 на сто. Това е почти едно и също, нищо не се е променило, нищо не се ускорява или ескалира, коментира доц. Мангъров пред Дебати.бг.

Заразените и болните трябва да бъдат изолирани, категоричен е експертът. Вероятно няма да имаме възможност да изследваме цялото население. Сега обаче като се открие заразен, като в 99 на сто от случаите хората въобще не са болни, затваряме ги и почва тестване на околните.

А на практика според доцента тези, които са много болни, трябва да влязат в лечебните заведения. Които са болни, но не тежко, да си останат по домовете.

Евелина Лютова

Всички останали трябва да продължат

да живеят както са си живели преди

появата на коронавируса. В това число да ходят на почивки в планината или на морето.

На фона на анализираните от него данни за разпространението на заразата доцент Мангъров се чуди защо е необходимо това реставриране на страха. Тези хора трябва да водят обществото, не да го сплашват, а те точно това правят, коментира опитният инфекционист.

Все по-често се появяват

информации и за фалшиви цифри на заразените.

Най-показателен е случаят с раздутите цифри в Доспат.

А за ваксините против грип и коронавирус той също е категоричен: Само при рисковите групи и само ДОБРОВОЛНО!

Вижте какво сме писали по-рано за доцент Атанас Мангъров


Доцент Мангъров: Нищо не налага удължаване на извънредната епидемиологична обстановка

Броят на заразените расте, защото расте броят на тестуваните, обяснява дългогодишният инфекцционист

За пореден път доцент д-р Атанас Мангъров  опонира на управляващите с различно мнение по отношение на последните данни за заразените с коронавирус и свързаните с това предприети НОЩ мерки.

Според дългогодишния инфекционист броят на новооткритите заразени расте,

защото се изследват много повече хора.

Доцент Мангъров смята, че няма никаква необходимост от удължаване срока на извънредната епидемиологична обстановка в България до края на този месец, заяви той пред телевизия Евроком.

Странно е поведението на НОЩ

начело с коремния хирург генерал Венцислав Мутафчийски. Той и екипът му бяха поканени на дебат от няколко вирусолози на 17 юни по темата коронавирус, епидемията и мерките. От НОЩ обаче за пореден път

високомерно отказват

да се вслушат в гласа на експертите.

Вероятно защото коронавирусът стана удобен параван за отнемане на човешки права, а също и за бягство от отговори на неудобни въпрос. Както стана с министерството на земеделието , например, в което на мига се намери заразен и даде повод да се затвори цялото министерство.

Доцент Атанас Мангъров

Това стана веднага след изцепките на министър Десислава Танева за измамите с еврофондове и разкритията на сайта “Бивол” за родата и, получила почти 1 милион лева в качеството им на земеделски производители.

Вижте какво сме писали преди по темата


Доц. д-р Атанас Мангъров: Камионите с трупове и недостиг на чували няма да се случат

Близо 340 хиляди са прекарали коронавирусна инфекция, твърди след проучване д-р Мангъров

Време е да се отварят ресторантите, младите да се връщат на работа, социалната дистанция си остане

Въпреки че го хокаха, въпреки че официалните власти се страхуваха да му повярват, доцент доктор Атанас Мангъров удържа на критиките и остана верен на професионалната си позиция, свързана с дългогодишния му опит на инфекционист.

Аз не съм краен. Това го говоря от самото начало. Тези очаквания за недостиг на найлонови чували (за починалите) и камиони с трупове, няма да се случат. Няма да се случат, пак ще повторя.

Направихме едно проучване, в което участваха

16 независими лаборатории.

Те подават данните от серологични тестове на една обща платформа. Към вчерашна дата са изследвани 2230 души. От тях се оказа, че 110 са положителни и имат антитела. Тоест те са се срещнали с коронавируса. Това представлява 4,9 на сто от тестуваните.

Тази извадка показва, че вирусът е преминал през около 4,9 процента от жителите на страната. При население от 6 милиона и 900 хиляди души това означава, че около 338 000 човека са прекарали коронавирусна инфекция. До вчерашна дата в страната бяха починали 43 души. Това прави смъртност 0,0018 процента. Тоест по-малко от 1 на 1000.

Тази смъртност, която се предвиждаше – 2 на сто, ако беше вярна, в страната към 21 април у нас трябваше да има над 6 хиляди и няколко стотици отгоре починали, казва доцентът пред телевизия Евроком.

Според доцент Мангъров страната, която е взела

Най-адекватни мерки в света, е Швеция.

Техните мерки нанасят най-малко щети на икономиката, но и на хората. От начина, по който се представяха нещата, много често излизаше, че хората там са пълни идиоти, а те не са. Те са много умни хора.

Доцент Мангъров смята, че е време извънредното положение в страната да се отмени. Младите и трудоспособни хора да се върнат на работа. В това число трябва отново да заработят и ресторантите, като се спазват мерките за изолация.

В лавината от информация около епидемията, която буквално ни затрупваше, някак между капките мина едно мнение на вирусолога професор д-р Радка Аргирова. Та тя веднъж намекна, че е добре да се изследват за коронавирус и хора, преболедували през така наречената първа грипна вълна от края на януари, и уж беше преминала, дойде втора вълна. Не го каза в прав текст, но тя очевидно допуска, че коронавирусът отдавна си е шетал из България. Ако е така, излиза, че

Най-страшното наистина е преминало,

но е добре някой да каже колко са починали от онзи “невинния” грип, и колко от този – страшилището коронавирус.

И американски експерти от Institute for Health Metrics and Evaluation преди дни съобщиха, че пикът на епидемията в България е преминал на 3 април. На кого да вярваме, ако не на опитните си специалисти, които слава на Бога – имаме си ги и в България.

Симпатяга е генерал Мутафчийски, но защо начело на този щаб не застана вирусолог? Вероятно нямаше да пощурят народа с истеричните си среднощни пресконференции.

Доц. Мангъров: Църквата е най-адекватна на епидемията от коронавирус

На празничните литургии нека отидат само младите, старците да си седят вкъщи

Въпреки че министър-председателят Бойко Борисов го нахока пред цяла България доцент д-р Атанас Мангъров не се огъна. И продължава да отстоява позицията си. А тя е, че докато около 70 процента от населението не се зарази от коронавирус няма шанс тази епидемия да си отиде. Но пак припомня – повече от хората, особено по-младите дори няма да разберат, че носят в тялото си от този вирус.

Точно поради този научен аргумент д-р Мангъров , за разлика от повечето наплашени наши управници и сънародници твърди, че Българската православна църква се държи много адекватно на ситуацията в този момент. Нека храмовете да са отворени. Нека на празничните литургии да ходят само младите, а старците да си останат у дома, казва медикът. Още повече Синодът взе службите да се изнесат на открито.

И още една позиция, противоречаща на официалната, на шефа на детското инфекциозно отделение към столичната Инфекциозна болница. Такова животно като повторно заразяване с коронавирус няма според него.

Особеност на всички коронавируси,

обяснява той, е че те могат да се отделят от тялото на човека много време след като той е оздравял. И това, че тестовете могат да покажат наличието му, съвсем не означа, че човекът е хванал заразата за пореден път. Просто продължава да излъчва вируси.

Въпреки че Бойко Борисов го наруга пред цяла България, доц. д-р Атанас Мангъров не спира с научни аргументи да настоява на своето. Премиерът не назова пряко името му, но следящите изявленията на доктора във връзка с епидемията и извънредното положение се досетиха, че тъкмо за него става дума. Премиерът го попита индиректно дали ще поеме отговорността за смъртните случаи от заразата.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

За пореден път пред БТВ обаче шефът на детското отделение в Инфекциозната болница в столицата д-р Мангъров застана без колебание на позицията си. А именно – всеобщата карантина трябва да се отмени, за да се създаде групов имунитет срещу заразата.

На свой ред той риторично попита: Кой е отговорен за смъртта на група хора, които всяка година през първите три месеца на годината умират от сезонни грипни вируси? Той е убеден, че и през 2020 г. броят им няма да е по-голям от предишни години. Но Доц. Мангъров се опасява, че точно поради наложената сега прекалено карантина

този път ще починат много повече хора.

И обяснява защо: “След като на 13 май карантината бъде отменена и България се отвори епидемията ще ескалира наново. Но още по-жестоко”, прогнозира доц. Мангъров.
Той припомня, че през 2009 г. от свински грип у нас са се заразили около 177 000 човека. И тогава само за месец са починали 4000 млади хора. С епидемиолози от Чехия и Франция – светила по специалността си, д-р Мангъров е анализирал епидемиите в няколко европейски държави от предишни вълни. Заедно стигат до извода, че в сегашната епидемия от коронавирус няма нищо изключително и необичайно. От началото на новия век България е преживяла

четири големи грипни епидемии.

Да, казва той и сега ще има смъртни случаи, както при предишните вълни. Но те няма да са повече от миналите грипни епидемии.

Епидемиологът не скрива изумлението си, че една грипна епидемия блокира целия свят и е на път да унищожи стопанския и социален живот на планетата.

Дали наистина зад тази невиждана световна карантина не стои нещо друго? И дали това нещо друго няма да се окаже по-опасно от заразния коронавирус?

За Елена Иванова

Прочети още

Борисов Сарийски

Изгарянето на вносен боклук у нас не спира нито за миг. Близко до Бойко Борисов момче – ключов играч в мръсния бизнес

Сега разбирате ли защо ТЕЦ “Бобов дол” продължава да ни “радва” с помия вместо с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *