Йорданка Фандъкова харчи над половин милион лева за скъпи автомобили

Поредните „морални подвизи” на властта в тази двойна криза – епидемична и икономическа

Скандалните морални “подвизи” на управляващите тези дни се изсипват като градушка върху главите ни. Човек дъх не може да си поеме от възмущение. И то в момент толкова тежък за повечето хора от страната и заради епидемията от коронавирус, и заради ескалиращата икономическа гриза.

Оказва се, че столичната община се стяга да купи нови мощни автомобили – минимум със 170 к.с. по 60 хиляди лева парчето. При това софийските власти разполагат в момента със 108 коли. Научаваме това благодарение на будното момче Борис Бонев, на което при последните местни избори се довериха толкова много столичани. За тази обществена поръчка общината се стяга да брои повече от 500 000 лева.

Борис Бонев 01
Борис Бонев атакува Йорданка Фандъкова

Независимият Съветник Бонев е изпратил до кметицата Йорданка Фандъкова официално питане защо са решили, че общината точно в тези тежки времена има нужда от нови и то – скъпи автомобили. Та те са необходими за градско каране по обектите, защо трябва да са толкова мощни? До някои от тях може да се стигне и пеша. Не може ли същата работа да се върши с малки икономични автомобили, пита независимият съветник. Тази поръчка трябва да бъде спряна, настоява Борис Бонев (на снимката).

Не момче, не бива да се стопира. Скъпата кола, както и дебелите златни синджири около шиите на мутрите не означават просто, че някой има много пари за харчене.

Те демонстрират власт, превъзходство над овцете,

над простолюдието. В богатите и подредени държави никой не купува скъпи лимузини и джипове на корем, както е в България. Така от години – за парламента, за правителството, за министерствата, дори прескъпи, но не военни, а луксозни джипове за Горските стопанства.

В същото време общината призовава столичани да не използват личните си автомобили. “За мен това е недопустимо, това е лицемерие”, заявява Борис Бонев.

Годишно столичната община харчи по 250 хиляди лева за поддръжка и ремонт на автомобилния си парк. Горивото си е по съвсем отделна сметка. В същото време важни отдели в общината са с недостатъчно финансиране и това пречи на реализиране на значими за хората проекти.

От „Спаси София” на Борис Бонев настояват ако има належаща необходимост от подмяна на износени автомобили, които гълтат много пари, да се обяви нова поръчка за малки икономични градски автомобили, като броят им бъде рязко намален.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Орязват се важни за града поръчки сега, лицемерно е да се купуват скъпи коли, коментира Бонев. Столична община дава най-лошият пример на обществото.

За Елена Иванова

Прочети още

5g

Скандалната 5G мрежа тихомълком бързо превзема България, ще се изненадате колко са напреднали нещата

Човечеството бавно го превръщат в безмозъчни биоединици – достатъчно е само да работят и да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *