Бягай, Томиславе (Дончев), бягай от пиратския кораб на глупавия ти капитан, наясно си какво набиване ще последва

Скоро всички от пиратския кораб ще станете глупаци, предупреждава управляващите полковник Николай Марков

Бившият полковник от Националната служба по охрана Николай Марков, който е експерт по национална сигурност, реагира в мрежата на поредния скандален запис с глас като на Бойко Борисов. Все по-честото огласяване на такива разкриващи грозното лице на премиера “Слънце” Бойко Борисов записи говори, че в таен “склад” отдавна се трупат доказателства за простотията и арогантността му. В нито един от тези записи не се вижда отговорен държавник.

Но ясно се вижда един честолюбив,

отмъстителен, възгордял се до небесата простак. Повярвал си, че е голямата работа, за който България и българските граждани не съществуват.

Томиславе, не е срамно да избягаш, по-срамно е да ти го набива по-глупав от теб престъпник. При това – публично. До там се докарахте, синко. Бягай без да поглеждаш назад като от пожар, съветва Николай Марков вицепремиера Дончев във фейсбук.

А обръщението му е именно към Томислав Дончев първо защото се разбира, че поредният срамен запис на Борисов е на разговор именно с Дончев. И второ (това не го казва Марков), защото от цялото

правителство на плиткоумни министри калинки

– и предишни и настоящи в кабинета на Борисов, Томислав Дончев единствен показва, че има някакво сиво вещество в главата си.
Разбираемо и хазартният бос в изгнание Васил Божков коментира поредното публично огласяване на тоталната простотия на министър-председателя на България.

Никой не стои зад управляващата хунта, твърди изненадващо Черепа. Не вярвахте, но това е истината. Борисов, Гешев и Шиши ги създават тези митове и легенди, че зад гърбовете им стоят страховити сили. Разчитат само на страха. Зад тях няма нищо!, твърди Божков.

Отърсим ли се от страха с тях е свършено!,

коментира хазартният бос и и призовава както обикновено в посланията си от Дубай българските граждани да бъдат смели.

Вижте какво сме публикували по-рано по темата


[ВИДЕО!]: Трябва ли ние гражданите да подкрепим Васил Божков в битката му с беззаконието

Вижте новото видео на “Паралел 42”: Философът Ангел Грънчаров коментира битката на Васил Божков с беззаконието.

Демир бозан билки против акне

Ето го видеото, а по-долу ще намерите и самия текст, ако не ви се гледа:

Аз съм учител по философия и гражданско образование. Искам да кажа какво мисля по създалата се ситуация у нас във връзка с това, че главна прокуратура, властта като цяло, както е известно, започнаха да отстрелват избрани бизнесмени. Прокуратурата издига някакви обвинения срещу Васил Божков преди това, сега братята Бобокови и вероятно и други такива по-ненашумели случаи има, предявява някакви обвинения, налага запори, знаете такова нещо и на един обикновен гражданин да се случи може да доведе до ужасни последици, обаче да се случи на един бизнесмен е още по-опасно защото този безнесмен, знаете, има фирми, има работещи към него фирми, когато се наложи запор на сметките не може да се плащат заплати и пр.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Такива неща не бива да стават. Обвиненията на прокуратурата, която би трябвало да защищава държавния интерес, трябва да са много добре формулирани, премислени и прочие за да издържат в съда. А такива пропагандни кампании, каквито започна да води главният прокурор Гешев, то си ясно личи, че това са някакви пиар ходове, това е една пропаганда с цел ние, гражданите, да бъдем подведени и да си кажем: “Леле, колко сериозна прокуратура имаме, тя се нахвърли да арестува такива, които навремето бяха, до скоро, до вчера, са били приближени до властта!” и Гешев, знаете, постоянно демонстрира, че той служел на народа, видите ли, че той правел само това, което иска народа, а народът какво иска, ние какво искаме? Искаме, по неговото убеждение, щото той, знаете, е един милиционер от Симеоново, по неговото убеждение ние сме били искали, сигурно, да прекратим корупцията, да няма богати у нас, нали, щото смятаме, че богатите са винаги престъпници, богатството го свързваме с престъплението и т.н.

Значи казва неща, които ние, хората, си ги мислим, нали, ние недоволстваме, не всички успяхме по време на годините на прехода да станем богати, някои успяха, и ние смятаме, че те, обикновено масовия българин така си мисли, че щом си богат, значи си престъпник, значи не може по честен начин да се забогатее в България, трябва да си близък до властта, трябва да крадеш, навремето даже си представяхме нещата така, че Партията е давала цели куфарчета на някои хора, на някои другари, които са били избрани да станат наши родни комунистически капиталисти. Така, ситуацията, виждате, психологическата ситуация около тези акции на на Гешев е доста сложна, той се опитва да спекулира с разпространени народни чувства, с чувства на народната душа. И аз сега тука искам да поставя този въпрос: трябва ли ние, гражданите, да преосмислим някои свои позиции и в този момент, когато един човек, да речем, той има много спорно минало, той беше най-богатият българин, може и още да е най-богатият, не знам дали успяха…, но стана жертва на произвол, прокурорски произвол, произвол от страна на политическия режим?

Вероятно Божков е решил да престане да плаща подкупи на тия, които трябва, и те са рекли: така ли, ние ще ти отмъстим и ще те праснем по главата с бухалка! А именно като бухалка използват прокуратурата, а след това вероятно смятат, че е съдът могат да го употребят като бухалка; и се оказва, за жалост, че някои съдии се поддават на такива неща, на внушения, примерно този не е наш, дайте да го опраскаме! Значи какво става? Излиза че и правосъдието даже у нас се мутризира, ние стигнахме до това положение щом допуснахме една мутра, Бойко Борисов си беше мутра и аз смятам, че този мутренски манталитет си остава завинаги, мутренският и милиционерски манталитет си остава завинаги. Бойко Борисов, също както и Гешев, е завършил милиционерската школа в Симеоново, те са учили там право, Бойко Борисов мечтаел да завърши факултет “Държавна сигурност”, не успял и т.н.

Най-добрите цени за реклама са в "Паралел 42", достигнете до 20 000 читатели на ден ТУК =====>

Както и да е, но хаде да се върна и да се концентрирам върху главния въпрос: всеки от нас, гражданите, е поставен в тази ситуация пред избора какво да правя, да подкрепя ли Божков щото той в момента, така или иначе, е жертва, обективно, справедливостта изисква да признаем, че той е подложен на тормоз, на терор от страна на прокуратурата, и това, което се случва на него, ние сега ако стоим и ако се поддадем, ако започнем да говорим: “Браво, много хубаво правите, Божков сигурно е крал много, сигурно е престъпник, я го вижте колко е богат, не може да е забогатял честно и справедливо, дайте да му отмъстим!”. Добре де, ще опраскат Божков, ще опраскат Бобокови, ще опраскат други, ще опраскат Президента, утре обаче, щом се тръгне по тоя път, ще дойдат прокурори или милиционери и при тебе и ще кажат: и ти нещо си направил, и на теб ще отмъстим; и в една такава ситуация никой не може да бъде спокоен, на никой не може да бъдат гарантирани нито правата, нито собствеността!

Много неща са застрашени на всички нас когато се извършва произвол и беззаконие в една държава, всички граждани са застрашени и особено ако тези граждани се поддадат и не реагират, не започнат да се съпротивляват на произвола. Значи излиза справедливостта изисква ние, гражданите, да реагираме против произвола, а в случая жертва на произвола е Васил Божков. Спорна фигура вероятно е той, макар че аз не знам, не мога, този въпрос е много сложен: как е оцелял толкова години в една такава ситуция, където бандити, мутри, престъпници, се стреляха, те се убиваха, той е оцелял, успял е.

Значи има доста качества този човек, той е с математическо образование, какви са му моралните качества не е моя работа в случая да преценявам. Но той твърди, и ето това е другият важен момент, че ще издигне проект за промяна, ще направи, ще предложи свой политически проект, наречен “Българско лято”, така ли, мисля че така се нарича, дано не бъркам, не е важно как е точно името, мисля, че е “Българско лято”. Ние как трябва да реагираме, трябва ли да се противопоставим за да се спре беззаконието и дори ако се налага, за тази голяма цел, за тази висша цел: самозабравилите се властници стигнаха дотам, че започнаха разправи с отделни хора!

Знаете този, Прокопиев, Иво Прокопиев, с бившия министър Трайчо Трайков, захванаха ето така избрани, даже от кабинета на Борисов, Борисов-2, Нейчев, министъра, разследваха, министъра на външните работи, как се казваше, значи те отстрелват неудобни им лица, избирателно…

Евелина Лютова

Още по темата, което написахме по-рано:

Първа победа на Васил Божков срещу хунтата

Съдът обяви за незаконно отнемането на лиценза на “Еврофутбол”. Самият хазартен бос съобщи за това от в мрежата, прокуратурата веднага отвърна с удар – арестува негови доверени служители

Решението в полза на Васил Божков е на Софийския градски административен съд. Лицензът на “Еврофутбол” бе отнет заради акт за невнесени в хазната такси на сума почти 329 млн. лева. за предходните пет години. Още при отнемането му хазартният бос окачестви това решение като безпрецедентно и лицемерно.

Но това не е влязъл в сила акт и поради тази причина не може да послужи като

основание за отнемане на лиценза

на “Еврофутбол”, чийто собственик е Васил Божков, отсичат съдиите. Нещо повече, те казват, че това е грубо нарушение на съществуващото законодателство.

Прокуратурата на този титан на мисълта и правото Иван Гешев веднага отвърна на понесения от държавното обвинение удар с удар. Арестува в Сандански Веселин Балтов, дълги години работил като охрана на Васил Божков, мнозина го окачествяват като дясната ръка на хазартния бос. Арестуваният е приятел с брата на известен полицай и заедно с още трима души е бил сред най-приближените на Васил Божков, съобщава Евроком. Арестуван е и 70-годишен адвокат, казва в мрежата Божков.

Това решение на съда не е окончателно и може да се обжалва.

Преди няколко дни

безмилостно преследваното от властите

движение БОЕЦ също проби в съда – осъди не друг, ами самият Иван Гешев за отказ от достъп до обществена информация. Движението, начело на което е Георги Георгиев, доказа колко разкрасена е била биографията на Гешев докато го “назначаваха” за главен прокурор. Та тогава се твърдеше как е съставил 200 акта, пък те са били реално само 20 и то споразумения. До съдебна зала не е достигнало нито едно от неговите обвинения.

Тези две съдебни решения може и да са случайно съвпадение. Но може и да не са. Може да е безшумен, но достатъчно красноречив отпор на мачканите от прокуратурата съдии, срещу беззаконията на главния прокурор. Разбира се, има и съдии, които с готовност се съгласяват да изпълняват прокурорски поръчки.

Той затова Гешев сега се опитва да убеди нискочелите депутати да му дадат напишат такъв закон, че да може той, а не съдът, да осъждат само по косвени доказателства. Засега го иска заради очевидно недостатъчно събраните доказателства на серията арестанти. Но ако пробие – очаквайте скоро някой да почука и на вашата врата.

Само на пръв поглед това не ви засяга.

Ако тези две присъди не са само някакъв временен бъг в бетонираната правосъдна система, значи има лъч надежда за тази страна, за този народ. Защото няма просперираща държава на Земята, в която законите и моралът повсеместно се стъпкват.

Вижте какво сме писали по-рано за Васил Божков


Васил Божков: Управляващата хунта упорито инвестира в отчаянието

Хазартният бос в изгнание обещава  до дни да представи политическия си проект „Българско лято”

Без лустрация всеки политически проект в България е обречен

Хазартният бос Васил Божков излъчи поредното си послание от Дубай. Кратко и ясно, но много точно, в него той прави дисекция на порочното управление на ГЕРБ и на премиера Бойко Борисов. Обяснимо е, че се фиксира само върху наречената от него управляваща хунта през последните десет години.

Но истината е, че

България се управлява порочно

така вече 30 години – нещо като продължение на порочното управление на Тодор Живков, само дето нюансите са други.

В близките десетина дни Божков обещава да ни покаже идеите, които залага в политическия си проект “Българско лято”.

На първо място той адресира днешното си послание към всички пострадали от управлението на Борисов. Твърди, че опозицията е купена или разбита. (Бел. ред.: И ако се вгледаме в бурните процеси на столетницата БСП в момента, получаваме доказателства за твърденията му. Да си припомним как Георги Гергов получи едни 43 милиона лева за “Дупката” във Варна от Борисов. Отделно маститият бизнесмен е взел цели 150 млн. лв. от Българската банка за развитие, която иначе е замислена като банка да подпомага малкия и дребен бизнес. Но преобладаващо малкият и среден бизнес не може дори да припари до тази банка).

Управляващите унищожават здравето,

културата, образованието, върховенството на закона и инвестират упорито в отчаянието, казва хазартният бос. Промяната според Васил Божков е неизбежна.

Бел. ред.: За мислещите и честните хора по тези земи, които съвсем не са се свършили, всичко казано от Божков си го знаят отдавна. Посланията му обаче тежат, защото е врял в мръсната кухня на върхушката. Виждал е, участвал е в нея, а накрая си изпати.

Точно затова същите тези мислещи хора искат Божков да победи в тази безмилостна война, но не могат да не се страхуват, че един клан от ъндърграунда

може да бъде заменен с друг клан по върховете.

Закъсняхме много, но никога не е късно да се почистим от кърлежите – бивши ченгета и всякакви други с червени партийни книжки, всички бивши от някогашната Държавна сигурност, всички агенти и доносници на ДС, да нямат право

да припарят дори до селски кметски стол.

Като са толкова умни, ще намерят начин да се прехранват. И време е вече 35-40 годишните образовани и почтено изкарващи хляба си български граждани да поемат кормилото на държавата. Тяхното най-голямо предимство е, че не са облъчени с отровата на промиващата мозъците политическа пропаганда и като Бай Тошовата, и като сегашната мутренска на ГЕРБ.

Ако това стане, народът вероятно ще прости на Васил Божков – самият той вероятно си знае, че има защо да иска прошка.
Вижте какво сме писали по-рано по темата


Васил Божков: Премиерът, финансовият министър и Менда Стоянова трябва да бъдат арестувани – да не пречат на следствието

Хазартният бос чрез извлечения от банковите сметки твърди, че е предал 67 милиона на Владислав Горанов и Бойко Борисов

Хазартният бос в изгнание Васил Божков за пореден път изпрати сутрешно разобличаващо послание срещу управляващата върхушка във фейсбук.

Той напомня, че вече две седмици главният прокурор Иван Гешев не прави нищо по отношение на изпратените от него сигнали за

рекет и изнудване

от страна на премиера Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов.

Чрез снимки на банкови извлечения от личните си сметки той твърди, че им е предал 67 милиона лева. И коментира, че законът не се отнася за VG, БМБ и Менда, а пък за Гешев – че е напълно подчинен на управляващата хунта, коментира Божков.

Колкото и да неглижират сигналите на Васил Божков, към чието име винаги се добавя “с 18 обвинения”,

компрометираните от хазартния бос

очевидно нямат нито полезен ход, нито някакъв силен коз в ръкава си в своя защита. Иначе досега да са го изиграли.

В тях са само институциите, отдавна превърнали ги в репресивни бухалки. Но има кой да съди и тук, и на небето. Не се съмнявайте,

всеки ще си плати цената

за стореното и не стореното, както фактически си плаща сега и Божков. Такива са вселенските закони. Така, както българският народ плаща цената за овчедушието и апатията си. Но те си имат обяснение и някакво оправдание – мислещата част на народа по тези земи вече не вярва на никой, защото най-нагло е лъган и ограбван безброй пъти вече.

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Васил Божков: Поддадох се на рекета на управляващата хунта, така помогнах този тумор да се разрасне

#Бъдете смели, пожелава хазартният бос и приканва българските граждани за обединение, за да се свали от власт правителството на Бойко Борисов

Хазартният бос в изгнание Васил Божков отново изпрати послание чрез мрежата. Този път в него няма компромати за крадливата върхушка. А е нещо като публична изповед.

Признава, че се е огънал

пред рекета през 2014 г. Разказва, че е градил бизнеса си в продължение на 30 години, че е дал работа на хиляди. Имал си железен принцип – да не се огъва на изнудване и рекет. Но го нарушил. Изнудвала го управляващата хунта.

Тук Васил Божков скромно премълчава изнесеното от самия него, а именно, че срещу това огъване е получил възможността да плаща много по-малко данък. Тоест,

огъването му е било осребрявано.

И казва “Не” чак когато освен такса “Подпомагане” на стойност десетки милиони лева, управляващите пожелават да си присвоят целия му бизнес.

Обявиха ме за престъпник,

защото казах “Не”, обяснява Божков.

Чувства се виновен затова, че не го е направил по-рано. Така е подпомогнал туморът, който унищожава държавата, да се разраства. Сега е обявен за престъпник.

Накрая Божков призовава българските граждани за обединение, за да се свалят от власт сегашните управдляващи. И за разлика от предишния му традиционе хаштаг #”Бъдете здрави”, този път той призовава #”Бъдете смели”.

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Васил Божков влиза с летящ спринт в политиката. Кръстил е проекта си романтично – “Българско лято”

Хора, бдете! Може да видим новия Савел, преживял катарзис и станал св. Павел, но може и да изживеем по най-трудния начин поговорката “От трън та на глог”…

Многото пари, налети в едни избори, наистина могат да обърнат палачинката във всякаква посока

Първият убит мъченик на новата християнска вяра преди 2000 г. е бил св. Стефан. Убил го е не кой да е, а лице на име Савел – бил най-злобният, който хвърлял камъни по Стефан докато умре мъченически заради вярата му. Но после нещо в душата на убиеца се преобърнало. И той не само че приел християнската вяра, но заедно със св. Петър той ревностно разпространил християнството по целия познат тогава свят.

Стават и такива обрати в живота на някои хора. Всеки изпълнява начертания му Божествен план.

Не можем да не сме благодарни на Васил Божков, че ни

показа смърдящата действителност

вътре по върховете на тази държава. Извади кирливите ризи на хора, които безпардонно използват властта за лично ползване и цинично и всекидневно унижават българския народ. Мислещите хора това отдавна го знаят, но

когато цифрите говорят, дори и Буда мълчи.

Не можем обаче да не си спомним и това как на Васил Божков въобще не му дремеше за страданията народни до съвсем неотдавна. И чак когато изяде дървото на все по-алчните си бивши ортаци, започна да се бори с управляващата хунта за справедливост.

Ако ги прогони от власт сегашните управляващи – добре. Но ако начело на държавата не застанат хора компетентни, неопетнени, без съмнително минало, без да са сукали от държавата чрез угодни им закони и обществени поръчки, тогава може би ще изгрее най-после слънце и над България.

А коментарите под този проект на Божков наистина са четиво любопитно. Направо книга може да се напише по тях. Особено на интелигентната част от коментаторите, които не използват икони или колажи, за да покажат позицията си, защото не могат по друг начин.

В силно концентриран преразказ:

„Колко спасители й се изредиха на България

– не е истина! Като се започна от Бай Тошо, Волен, царят-премиер, Буда. И все неспасена тази държава. “И после какво следва?”, “Сегашният кротък човешки ма,трял у нас не може да свали мутрата Борисов, но една мутра, също толкова брутална и арогантна, вероятно може да го направи”, коментира Stewie.

Така или иначе промените не просто са назрели, а презрели. А после?….

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Защо добре звучащият политически проект на хазартния бос Васил Божков е обречен на провал?

Десетки хиляди са го подкрепили в анкетата му. Възникна обаче въпросът искрен ли е, след като толкова дълго и доскоро си кротуваше под дебелата сянка на властта?

Хазартният бос Васил Божков продължава от разстояние да разбърква картите на политическата върхушка в България. Самозабравила се и в алчността си станала все по-непредпазлива. Каквото и да си говорим – обществото има полза от тази безмилостна битка. Лъсна цялото лицемерие, наглост и

необуздана крадливост на върхушката.

Платформата, която е публикувал обаче, сме я чували безброй пъти от мераклиите да се докопат до властта с цел лични облаги, затова и малко нещо или нищо сме видели да бъде изпълнено.

И той говори за независимост на властите, за върховенство на закона, за пряка демокрация чрез референдуми, за електронно правителство и гласуване, за редуциране броя на държавните чиновници.

Сред позициите му, които със сигурност ще се харесат на доста хора, са премахване на имунитета на народните представители, лична съдебна отговорност за нарушилите закона от държавната администрация, отмяна на партийните субсидии. И най- атрактивната – РЕВИЗИЯ на досегашното управление.

Повечето от тези позиции преди избори гръмко са били изричани от коя ли не партия, в това число и от сегашната управляваща ГЕРБ. След което бързо виждаме точно обратното. А погазването на закона и специализирано правораздаване за наши и ваши достигна уродливи размери. Не е задължително и при Божков да стане така, но обвързаностите много, много пречат дори на най-добрите намерения.

Пък и възниква въпросът – като е толкова принципен Васил Божков, защото досега си кротуваше под дебелата сянка на властта, а не работеше за осъществяването на всичко това?

Той пусна и анкета, с която сондира дали може да разчита на подкрепа, ако тръгне да реализира политическия си проект, чиято цел, споделена пред агенция Блумбърг е да отстрани Бойко Борисов от власт. Изненадващото е, че 60 на сто от включилите се в анкетата му, които са вече десетки хиляди, застават зад него.

Да допуснем, че след ударите, които му нанесоха, сега

афишираните му намерения са искрени.

Какво обаче в действителност ще се случи? Преди всички парламентарни избори партиите, които са на власт, променят Изборния кодекс според моментната конюнктура така, че да спечелят. А би трябвало този кодекс да е еднакъв и непроменим за всички избори. Ако кодексът не помогне идва купуването на гласове, а също и най-цинична подмяна на резултатите в протоколите. ГЕРБ като партия на власт е длъжна да организира изборите. Ще го направи, разбира се, в своя полза. И милиони гласове да спечели Божков – те ще отидат в небитието. Борбата между него и правителството на Борисов сега е на живот и смърт, като нищо могат да изкарат, че НУЛА човека са гласували за хазартния бос.

Но да речем, че все пак стане някакво чудо, Божков прескочи бариерата и влезе в парламента. Най-вероятно няма да е водеща политическа сила. Това значи да търси коалиция с други партии, за да си прокарва решенията. Тоест, ще зависи от мераците на други, които едва ли ще съвпадат с неговите.

В резултат – този филм сме го гледали. А този филм показва едно – с всяка изминала година кражбите и наглостта на управляващите скачат до небето. И

стават неудържимо нагли.

И защо да не станат, като хванатите в корупция хора си живеят живота необезпокоявано. А някои дори ги награждават със сладки консулски службички. Тъжна, тъжна, безнадеждна картина.

И все пак случва се понякога палачинката да се обърне. На този етап обаче не е ясно дали и кога ще стане това.

Вижте какво сме писали по-рано по темата

Хазартният бос Васил Божков буквално размазва управляващата #хунта с поредните си разкрития

Борисов и компания или ще забегнат зад граница като братята си Галеви, или ги чака по-тежка съдба. Още по-важно е кой ще ги замести. Мераклии много, но качество – йок, ама много йок

Хазартният бос Васил Божков, на когото управляващите му конфискуваха, разбирайте, заграбиха, всичко, в това число и милиардният бизнес с лотарията, вече очевидно играе на живот и смърт. По всичко личи, че държи силни козове в ръкава си и няма да остави нито за миг на мира управляваща #хунта както сам той я нарече още в началото на скандалните си разкрития.

С поредната си публикация, добре илюстрирана, става ясно защо така

безмилостно по мафиотски

тръгват да се разправят с него. Това обяснява и внезапното завъртане без капчица срам на Главния прокурор Иван Гешев по казуса. До преди дни Инструментът на Господ публично твърдеше, че няма да се занимава със защитните тези на човек с 18 обвинения. Вчера обаче изведнъж си спомни някои основополагащи постулати на правото. А именно, че във всяко разследване се вземат пред вид всички факти против, но и в защита на обвиняемия. Не че има реално намерение да стъпва здраво върху каноните на правото. Трябва дълго да доказва, че тази преценка за него е погрешна.

Какво се промени само за 24 часа? Гешев и задкулисните му началници осъзнаха, че Божков не е лесна плячка като Арабаджиеви и Баневи, като Бобокови, например.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Вече много неща разбрахме за мръсния начин, по който се упражнява изнудване от мафиотски тип на най-високо равнище.

Но сега вече става ясно

какво е взривило многогодишните идилично-безшумни

взаимно-изгодни взаимоотношения между Божков и властта, представлявана в този казус най-вече от ковчежника на държавата – финансовия министър Владислав Горанов.

На 29 септември миналата година една неслучайна компания от Чехия – SAZKA GRUP, чийто годишен оборот възлиза на цели 7 милиарда евро, предлага на Божков да купи от него 51 на сто от “Националната лотария” на хазартния му бизнес. Предлагат му 1 милиард лева за този мажоритарен пакет. Стане ли сделката обаче – такса подпомагане от 20 на сто от милионите на Божков, предавани на Горанов и други лица, моментално пресъхва.

През ноември Владислав Горанов в прав текст казва на Божков, че не разрешава сделката, но трябва да даде мажоритарния дял от лотарията на “Посочен от НАС субект”. Ясно е, че Влади милионерчето не я играе сам тази мръсна игра. Съгласи ли се хазартният бос, законът си остава какъвто е. Не се ли съгласи следва УНИЩОЖЕНИЕ. Инатливият Божков отказва. Започват проверки на институциите бухалки. А в края на януари тази година – и истински погром върху бизнеса и въобще на всичко, което притежава.

Васил Божков не казва изрично в илюстрациите кой “посочен от НАС субект” трябва да вземе мажоритарния дял от лотарията му. Но точно в ъгъла на тази илюстрация се вижда една добре оформена паяжина. Тоест стане ли дума за мръсна далавера друг изскочи, не изскочи, но Делян Пеевски – абсолютно задължително. Също като разграбването на КТБ, наречено на галено фалит.

Няма да играем ролята на съд и да казваме колко Васил Божков е прав и колко не. Но начинът, по който

мълчат като на..рани всички засегнати

от тази воняща история, начинът, по който мънкат неубедително без никакви аргументи, говори дори повече от казаното от Божков.

Тази шайка горе отдавна е показала, че ненавижда истински народа на България. Ако не смучеше от него данъци, досега да се е саморазправила и с хората по тези територии.

Със сигурност на управляващата мафия горе и остават само два пътя. Или като събратята си – мафиотите братя Галеви, спешно да се евакуират в чужбина, или вкупом да станат подсъдими, ама наистина подсъдими, не на ужким.

Още по-важно е обаче след това е кой ще ги замести. Мераклии много – качество йок, ама много йок….

Най-добрите цени за реклама са в "Паралел 42", достигнете до 20 000 читатели на ден ТУК =====>

За el_em

Прочети още

Опааа! Гешев тръгна публично да се дистанцира от премиера Бойко Борисов. Спасява кожата си?

Най-после е назначена експертиза на скандалните записи и видеа с премиера в Софийски градски съд. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *