Чай от куркума
факти, цена на померан, обяви купувам, продавам и подарявам, отглеждане и хранене
Листа от смокиня за отслабване,
Сумамед таблетки, Сумамед сироп, антибиотик
характеристика на мъжа Риби
Петя Дикова, биография
Лимфомиозот за лимфни възли и имунитет
Ихтиол. 10+ причини да ползваме „катранения“ балсам за язви по кожата
Ридомил Голд
Уринал Акут: Експресно стопира острия цистит
Ликьор от зелени орехчета

Политика на поверителност

За сайта на информационна агенция „Паралел 42“

Адресът на нашия сайт: https://paralel42.com.

Какви лични данни събираме на Паралел 42 и защо

Коментари на Паралел 42

При оставяне на коментар от даден потребител на сайта на информационна агенция „Паралел 42“ ние събираме онези данни, които са посочени при попълването на формата, а също имаме достъп до неговия IP адрес и на характеристиката, наречена идентификатор на неговия браузър, с който разглежда сайта ни. Това се прави с цел да се открие евентуалното наличие на спам и избягването на спамърски атаки.

При задължителното подаване на имейл, когато пишете коментар, понякога се генерира закодиран символен низ, който проверява дали имате създаден така наречен Граватар. Това е картинка, която сами сте си избрали да ви представя в мрежата, ако сте я избирали специално. Какво можете да очаквате от Граватара вижте в политиката за поверителност на Отоматик ТУК: https://automattic.com/privacy/. Ако коментарът ви се одобри от администратор, възможно е снимката, която сте задали, да стане видима.

Файлове на Паралел 42

Ако качвате изображения в сайта на информационна агенция „Паралел 42“, трябва да избягвате качването на изображения с вградени данни за местоположение (EXIF GPS). Посетителите на сайта на информационна агенция „Паралел 42“ могат да изтеглят и извлекат данни за местоположението от изображения в сайта.

Форми за контакт

За работата на сайта на информационна агенция „Паралел 42“ използваме Contact Form 7, която събира същите данни, както и при коментарите, в случай че решите да ги предоставите. Целта на това събиране е да се предпазят читателите от излишен спам.

Бисквитки

Ако оставите коментар на сайта на информационна агенция „Паралел 42“, можете да разрешите запазването на вашите име, имейл адрес и уеб сайт в бисквитки. Те са за ваше удобство, така че да не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставяте друг коментар. Тези бисквитки ще се пазят една година.

Ако имате профил и влезете в на сайта на информационна агенция „Паралел 42“, ще зададем временна бисквитка, за да определим дали браузърът ви приема бисквитки. Тази бисквитка не съдържа лични данни и се изтрива, когато затворите браузъра си.

Когато влезете в профила си на сайта на информационна агенция „Паралел 42“ още няколко бисквитки ще запазят информацията ви за вход и предпочитанията ви какво да виждате на екрана. Бисквитките за вход изтичат след два дни, а за предпочитанията на екрана след година. Ако изберете опцията за запомняне, информацията ви за вход ще се пази две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат изтрити.

Ако редактирате или публикувате статия на сайта на информационна агенция „Паралел 42“ една допълнителна бисквитка ще бъде запазена в браузъра ви. Тя няма да съдържа лични данни, а просто ще добави идентификатора на публикацията, която току що сте редактирали. Изтича след един ден.

Вмъкнато съдържание от други уебсайтове

Статиите на сайта на информационна агенция „Паралел 42“ могат да бъдат вградени (видеа, изображения, съдържание и т.н.). Вграденото съдържание от други сайтове приема и се държи с посетителя на сайта на информационна агенция „Паралел 42“ като с посетител на собствения си сайт.

Тези сайтове могат да събират данни за вас, да използват бисквитки, да вграждат допълнителни инструменти за статистика от трети страни, да следят как работите с тези инструменти включително как потребявате вградено съдържание ако имате профил и сте влезли в него на сайта на информационна агенция „Паралел 42“.

Анализ

С кого споделяме данните ви

Данните ви се обработват от инструментите на Гугъл – Аналитикс и Console. Те ни служат за определяне на броя и престоя на потребителите на сайта на информационна агенция „Паралел 42“, както и ключовите думи, по които влизат.

Колко дълго държим личните ви данни

Ако оставите коментар, коментарът и неговите метаданни се запазват за неопределено време. Това е така, за да можем автоматично да разпознаваме и одобряваме последващи ваши коментарите, вместо да ги задържаме в опашката за одобряване.

За потребители, които се регистрират на сайта на информационна агенция „Паралел 42“ (ако има такива), съхраняваме и личната информация, която предоставят в потребителския си профил. Всички потребители могат да виждат, редактират или изтриват личната си информация по всяко време (с изключение на това, че не могат да променят потребителското си име). Администраторите на уебсайта могат да виждат и редактират тази информация.

Вашите права над личните ви данни

Ако имате профил на сайта на информационна агенция „Паралел 42“ или сте оставяли коментари в него, можете да поискате да получите файл, съдържащ всички данни, които съхраняваме за вас, включително и данни, които сте ни предоставили. Също така можете да поискате да заличим личните данни, които съхраняваме за вас. Това обаче не включва данни, които сме задължени да съхраняваме с административни цели, за нуждите на сигурността на сайта, или по закон.

Как използваме вашите данни

Коментарите от посетителите могат да бъдат проверени чрез автоматична услуга за проверка за спам коментари. Информационна агенция Паралел 42 поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте на сайта на информационна агенция „Паралел 42“, и дава възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни.

Вашата информация за контакт

С представител на екипа можете да се свържете на адреса ни за кореспонденция 1113 София, България, „Цариградско шосе“ 85, п.к. 19. Телефон за реклама – 0888 571 981.

Допълнителна информация

Как защитаваме личните ви данни

Данните, които обменя сайтът на информационна агенция „Паралел 42“ с клиентите, са криптирани. Качен SSL сертификат и се използва HTTPS протокол. Включени са и други защити, за да бъдат всички данни сигурно защитени.

Нашите процеси при инциденти с лични данни

Ще ви известим до 72 часа, както и ще направим всичко възможно за да намалим евентуални рискове. Ще уведомим също КЗЛД не по-късно от 72 часа след като сме разбрали за инцидента. Ще документираме нарушението, т.е. как е настъпило то, какви са последиците и какви действия сме предприели, за да се справим с нарушението.

От какви други източници получаваме данни

Google Analytics ни предоставят анонимни обобщени данни, но не и лични такива.

Какви автоматични действия и/или филтрирания, базирани на лична информация, извършваме с данните на потребителя

Към момента не сме идентифицирали автоматични действия и/или филтрирания, базирани на лична информация.

Изисквания на браншови регулатори за разкриване на информация

Спазваме законодателството на република България и ЕС, като бихме удовлетворили всички законови искове за разкриване на информация от компетентните органи.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.