Росен Плевнелиев: Вбесявам се, когато говоря за Румен Радев! Кръгла нула е!

Бившата пастирка и държавен глава каза, че наследникът му не е направил нищо по време на пандемията. Спомняте ли си Плевнелиев като президент да е направил нещо за България? Ако да – какво?

Вбесявам се, когато говоря за Румен Радев. Няма доверие към, кръгла нула е, плюе държавата денонощно. Изгубих надежда, че нещо ще се промени. Не си мръдна пръста по време на пандемията.

Той се държа пред протестиращите като Ленин,

заяви бившият президент Росен Плевнелиев в ефира на Българското национално радио.

След което бившата пастирка се изказва компетентно по проблемите на коронавируса, за нереформираната здравна система – интересно защо докато беше президент не само че не си мръдна пръста, но и

не намекна, че българското здравеопазване е проблемно,

че е черна дупка за поглъщане на пари, но не и за опазване здравето на гражданите.

В едно обаче Росен Плевнелиев е прав. Той коментира, че

около 40 на сто от българите нямат никакви резерви

и живеят месец за месец. Друг начин, освен държавата да развърже кесията за тях няма. Той допусна, че това ще стане през този месец декември. Бизнесът влиза без “сланинка” във втората вълна на епидемията.

Вижте какво сме писали по-рано за Росен Плевнелиев


Росен Плевнелиев пак развесели народа: В България корупция няма!, твърди уверено бившият ни президент

И нито дума не отронва за 16 милиона лева за километър път, нито дума за студени резерви, за чекмеджета със злато, евра и пищов да ги пази, за незаконни сараи, за „Осемте джуджета”…

Нещо повече, бившият ни карикатурен президент – марионетка на Бойко Борисов, обвини действащия президент Румен Радев, че не спазвал Конституцията и така тикал България към диктатура. Е, наистина трябва да си абсолютно перде, за да си позволиш публично такова мнение. Ние не вървим към диктатура.

Ние ЖИВЕЕМ В ДИКТАТУРА

“Фигурин

– на мафиотите от ГЕРБ и на слугата им – инструмента на Дявола, иначе на длъжност главен прокурор Иван Гешев.

pl
Росен Плевнелиев

А вижте как Плевнелиев защити тезата си пред домуз телевизията, че в България няма корупция. С парите от Брюксел са построени магистрали, метрото в столицата не е вампир, казва Плевнелиев.

Но не казва, че за десет години в България са построени под 500 км. магистрали, за разлика от Сърбия, която не разчита на европейски пари. А в Хърватия за двойно по-кратко време новите им магистрали се изчисляват с хиляди км. Не казва как така километър пътна отсечка в България “струва” удивителните 16 милиона лева, а е бивш строителен министър и със сигурност е наясно колко се краде от пътищата. Не казва нищо за незаконните сараи на Ахмед Доган, за враждебното поглъщане на чужди бизнеси и цоцането на стотици милиони от единствената държавна банка от страна на успелия млад мъж – Делян Пеевски и други „избрани”, не казва нищо за чекмеджетата с евра, злато и патлак да ги пази на премиера слънце.

Нито зъб не обели за “Осемте джуджета”,

за апартаментгейт, за Барселонагейт, за 67 милиона рушвети към Борисов и Владислав Горанов, получени от хазартния бос Васил Божков и т.н.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Нито дума и затова, че Румъния ни издуха отдавна и че северната ни съседка непрестанно и чувствително увеличава стандарта на живот на своите граждани. А България, благодарение на “липсата” на корупция по Борисовски и и Гешевски модел, си остана най-бедната държава в ЕС. Нито дума, че по оценка на Европейската комисия България от корупция всяка година губи не милион, не два – 11 МИЛИАРДА И ТО – ЕВРО, а не левове, от корупция.

На Плевнелиев, или на ЕК вярвате повече?

И знаете ли какво? За съжаление има хора, които се връзват на мръсната пропаганда на мутрите, защото старците по замиращите селца, полуграмотните ни мургави братя, нямат други източници на информация, освен официалната. А са гласоподаватели.

Но Плевнелиев – едва ли е неволно, даде да се разбере, че Иван Гешев с простотиите си и почти ежедневно погазване на законите, особено в началото на мандата му, май е започнал да става неудобен за управляващата шайка. Според него прокуратурата работи селективно – удря едни и не пипа други олигарси. Дали това не е знак, че на 22 октомври, когато Висшият съдебен съвет ще разглежда искането на съдиите за отстраняване на Гешев от поста главен прокурор, ще станем свидетели на важна новина? То едва ли ще е повод за голяма радост, защото пак

мутрите ще курдисат свой послушник.

Но заради протестите едва ли ще си позволяват да газят правото с кални ботуши, както го прави Гешев. Спомняте ли си как не им стана мръсната игра с фирмата за детски играчки „Хиполенд”? Това бе една от светкавичните победи на протестиращите над мутрите.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Не е далече 22 октомври – ще поживеем, ще видим.

#Оставка!

Евелина Лютова

За Елена Иванова

Прочети още

kornelia

Румен Радев унищожи Корнелия Нинова!

Корнелия Нинова сама се самоуби, като не подкрепи Румен Радев! Големият въпрос, защо Корнелия Нинова …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *