Синовете на лейди Даяна – принцовете Уилям и Хари, вдигат статуя на майка си в центъра на Лондон

Нещастен случай или поръчково убийство на магнетичната принцеса – недвусмислен отговор на този въпрос и досега няма

Ако магнетичната лейди Даяна беше жива на 1 юли 2021 г. тя щеше да навърши 60 години. Във връзка с тази годишнина на принцесата на Уелс ще бъде вдигнат паметник в центъра на Лондон. Той ще бъде позициониран в Кенсингтънските градини – кралският парк в столицата на Британия. В идния понеделник – на 31 август, се навършват

23 години от гибелта на принцеса Даяна

след зверска катастрофа в Париж. И досега не стихват споровете и независимите разследвания за това дали катастрофата с леката кола в един от  тунелите на Париж е била нещастен случай или поръчано от кралското семейство убийство, като един от мотивите бил интимната връзка с милионера от арабски произход Доди ал Файед с принцеса Даяна.

Статуята на принцесата е поръчана от синовете и – херцогът на Кембрийдж Уилям и на херцога на Съсекс Хенри. Работата по скулптурата е започнала още през 2017 г., но е била спряна заради пандемията от коронавирус. Автор е скулптурът Ян Ранк-Бродли, който е създал образа на кралица Елизабет II на лицевата страна на монетата от един фунт.

Според замисъла на двамата принцове

скулптурата ще навежда посетителите на Консингтънския дворец към размисъл за живота и наследството на тяхната майка, която влезе в сърцата на милиони хора по цял свят.

При гибелта на принцеса Даяна на 31 август 1997 г. принц Уилям беше на 15, а принц Хари – на 12 години.

Принцесата на народа Даяна промени Великобритания.

Паметта й вече е увековечена чрез няколко мемориала в Лондон. Сред тях е детска площадка в двореца Кенсингтън, възпоменателен фонтан в Хайд парк, възпоменателен маршрут за разходки в парка Сейнт Джеймс. А също и в няколко документални и игрални филма.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

За Елена Иванова

Прочети още

krasimir-dimovski-04

Колко са съвременните BG писатели-езотерици? | По повод новата книга на Красимир Димовски

Новата книга на Красимир Димовски “Момичето, което предсказваше миналото” поставя много дълбоки философски въпроси с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *