[ВИДЕО] Шофьори: Да газим протестиращите наред по кръстовищата!

19-г. Вероника Найденова: Гледаше ме в очите и натисна газ, да мине през мен! Шофьори се надъхват във Фейсбук да газят наред протестиращите, които им пречат да стигнат с колата накъдето са тръгнали. МВР: Няма данни за подобно прегазване

Шофьорът се опита да мине с колата си директно през мен, това не е човечно – разказа 19-годишната студентка Вероника Найденова, която е била прегазена на протест. Тя се е разминала само с лека контузия, защото в последния момент е могла да отскочи в страни. Ядосан от блокадата, водачът е натиснал газта, вместо да се опита да мине по обиколен маршрут. Той е искал да покаже на протестиращите, че мястото им не е на кръстовището. А може би у дома пред телевизора?

Да газим протестъри наред!

Според проучването ни на нагласите на хората, недоволните от протестите смятат все по-често да повтарят примера на “нормалния човек, на когото му е писнало” и да газят и бият протестиращи студенти по кръстовищата. “Не им е мястото на пътя, аз съм тръгнал да се прибирам, а те ми пречат!” – гласи категоричен коментар. “Протестърите трябва да се газят наред!” По-долу ще дадем още интересни примери за радикални изказвания.

Подобно е отношението на много българи, които смятат, че правителството не бива да подава оставка. Те не са само гербаджии. Страшно голям процент са хората, които смятат, че всеки, който протестира, е соросоид. Според коментари в мрежата, случаите като този с Вероника само ще се умножават в бъдеще. “От първи август депутатите излизат в опуска. ВСС вече излязоха. Който иска, нека да си протестира. Но ако не полицията, на някой нормален човек ще му писне да му блокират пътя към дома всяка вечер и ще стане мармалад…” – казва в коментар Б.Т. И ето – “мармаладът” стана.

19-годишната Вероника Найденова е сред редовните протестиращи. Всяка вечер изразява недоволството си, както и в четвъртък, когато блокират кръстовището на булевард „България“ и „Фритьоф Нансен“.

Какво се е случило

„Бяхме на протест, тук на това кръстовище, при което една кола слизаше от „Черни връх“, аз седя пред колата с плакат „Българино, отвори си очите“. Шофьорът ме гледа и аз го гледам, при което той просто засили и ме удари в колената. Аз залитнах, той си продължи надолу, удари ме под колената, в самия момент бях в шок и не усещах нищо“, разказа Вероника Найденова.

Вероника веднага е прегледана в “Пирогов”, където е установена контузия. “Нормалният човек, на когото му е писнало от протести” също се знае кой е, но от МВР твърдят, че на камерите от видеонаблюдението не се виждало удар. Паметливи припомнят, че на МВР им е трудно да установят все още дали наистина е имало побой пред министерския съвет върху студента Евгени Марчев. Въпреки че събитието беше заснето от множество камери и произведе вирусен ефект в социалните мрежи. Само МВР не успяха да го видят, всички други го видяха. Нищо чудно сега Бойко Борисов да излезе по телевизията и да каже, че дядото-комунист на Вероника му е попречил да следва в Харвард.

“Господ да пази България от младите”

“Ако той толкова бързаше и имаше спешна работа, можеше да говори с нас. Протестиращите пускахме хора, пускахме линейки”, разказа още 19-годишната Вероника. “И точно такива,ако са бъдещето, Господ да пази България.” – пише друг. Трети пък твърдят, че момичето само се е хвърлило под колата.

“Какво си видяла в твоя живот, че имаш мнение и искаш промяна. Явно си заслужаваш това, което ти се случило ,или си го измисляш .Щом камерите не са го отчели, явно заблуждаваш. Но втори път не се пъчи там, защото наистина може да ти се случи, но по лошо.” – коментира Д.Д. “Шофьорът е постъпил правилно, нарушени са му били правата. Всеки има права, но когато нарушаваш правата на другите получаваш заслуженото.”

“Също ще натисна газта, ако ми падне!”

“Аз ако бързам и видя да ми препречват пътя, също ще натисна газта и ще карам през тях. Те са в нарушение, не аз! Призовавам и другите водачи така да правят! – казва В.Л. и среща подкрепата на останалите. Ще ми свалят правителството те! Да не би те да са го избирали, че да го свалят. Правителството е избрано от честния български народ, а такива, които искат да го свалят, трябва да бъдат прегазени и убити” – заключава В.Л. Можете да се уверите и сами, че коментарите са именно такива, ако ползвате търсачката на Фейсбук и четете какво пишат потребителите.

Коя е Вероника и за какво се бори

Вероника Найденова 02
Вероника Найденова

Вероника Найденова е сред протестиращите, които редовно присъстват на протестите. Всяка вечер излиза да изрази недоволството си, както и в четвъртък, когато блокират кръстовището на бул. “България” и ул. “Фритьоф Нансен”. Инцидентът няма да я откаже. Тя и нейните приятели са решени да протестират, докато правителството и главният прокурор, а също и БНТ шефът не подадат оставка.

“Не ми харесва корупцията, несправедливостта. Липсва правосъдие за дадени личности. Не им се търси сметка за измамите и всичко се прикрива. В същото време биват отразявани случаи, които не са с такава важност. Проблемите в държавата са прикривани. ПРотсетирам не толкова заради оставка, а святам, че има нужда от съдебна рефрма, от нови закони”, сподели Вероника.

“Фигурин

Почти половината от коментарите под публикациите за Вероника Найденова са в този дух, че повече протестиращи трябва да бъдат газени с коли и бити. Защото нарушават правата на шофьорите. Възможно е това да са платени тролове на ГЕРБ, а може и да са просто хора, които не понасят някой да протестира. “Преклонена главица сабя не я сече” е любимата им поговорка. И сигурно са прави да са с преклонена глава и прегънат гръбнак. Но това дава ли им право да посягат на здравето и на живота на младите? И младите ли трябва да станат като тях?!

Вижте и ТОВА:

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Полицаите садисти, премазали на протеста двете момчета, са си правили селфи за спомен от геройството

За Ивелина Димитрова

Прочети още

5g

Скандалната 5G мрежа тихомълком бързо превзема България, ще се изненадате колко са напреднали нещата

Човечеството бавно го превръщат в безмозъчни биоединици – достатъчно е само да работят и да …

Едно мнение

  1. Дедо Йоцо

    За подобно деяние,граждански арест и линч на пътя…колата за скрап … много са идиотите вече

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *