Проф. А. Христова: Реваншистът Радев готви президентска диктатура!

Протестите са начин Румен Радев да въведе президентска диктатура, става ясно от изказване на политическия психолог проф Антоанета Христова.

Радев иска да превърне България от парламентарна в президентска република, каза тя. Това очевидно ще стане, след като падне правителството под натиска на протестите, подкрепяни от президента.

Уникалният президент

Той е първият президент, който така откровено слиза сред протестиращите и ги подстрекава към извършването на държавен преврат. Обикновено президентите не правят революции, а си гледат властта или разчистват сметки с други държави. Но това, да тръгне и да сваля правителството е нещо нечувано за България. В това отношение Радев се явява новатор. Той обаче излъчва реваншизъм, според нея. Целта му е да реализира принципа “Разделяй и владей”.

Партията на Радев

Проф. Антоанета Христова 02Именно с тези си включвания на площада и с радикалните си призиви от рода на “Мутри, вън” и “Долу мафията” Румен Радев е увеличил значително подкрепата си в очите на избирателите. Така той лека-полека започва да се освобождава от имиджа си на маша на руските служби и на техния гуру Леонид Решетников. Една такава популярност ще му позволи да се еманципира също така и от БСП и от АБВ, които издигнаха кандидатурата му. Радев ще може да се създаде своя партия, с която да участва в изборите и да спечели солиден процент. Той може да събере дори над 40 процента от гласовете и после да влезе в коалиция с БСП, а също и със Слави Трифонов, и с други проруски партии като “Възраждане” на Костя Копейкин.

Промени в Конституцията

С тяхна помощ може да предизвика промени в Конституцията, които да му позволят да направи България президентска вместо парламентарна република. Със симпатиите, които има от страна на избирателите, до диктатурата остава само една стъпка. Ние ще си го гледаме Радев през следващите 45 години, смятат запознати.

“Този протест е готвен от година две и бяха нужни няколко събития подред, които да извадят повече хора на база организация и грешките на правителството”, допълни проф. Антоанета Христова. Изказването ѝ събуди голям спор в предаването “Тази сутрин” на БТВ. Неин опонент беше доц. Васил Гарнизов от НБУ. Според него това са пълни глупости, а Христова е писнала вече на аудиторията. Действително коментарите из Фейсбук твърдят, че професорката не си е пила хапчетата сутринта.

Това е старо предаване на Христова за Румен Радев:

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Най-добрите цени за реклама са в "Паралел 42", достигнете до 20 000 читатели на ден ТУК =====>

За Ивелина Димитрова

Прочети още

Дариткова Нинова

[НОВИ ПОДРОБНОСТИ!] Дариткова, маскирана на милиционер, бяга като Орешарски!

Дариткова ли е най-големият мъж в ГЕРБ, та я оставиха да се бори с протестиращите? …

Едно мнение

  1. Поредните мисирки ли сте ? Писна ми на страницата ми да се явяват неграмотни ,които се представят за журналисти. Защото ако сте грамотни, щяхте да знаете, че не може да публикувате простащината на една неграмотница. Тази ,която говори за президент, се е титулувала – професор. Във всяка нормална държава се знае, че един професор, никога няма да си разреши да обижда върховния представител на една институция. Затова няма защо да чета буламачите ви, както и нейните. За мен тази жена е от бардака ГЕРБ, с диплома и титла от кревата. Нормален професор ,не би ис разрешил този тон .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *