Атлантическият съвет алармира: Кремъл активно работи за излизането на България от НАТО и Европейския съюз

Русия и Турция изкупуват земите и имотите ни, а ние дремем и се дърлим на тема русофили и русофоби

Русия води кампания за излизането на страната ни от НАТО и Европейския съюз. България е обект на непрестанни атаки – чрез дезинформация и война на терена на психологията. Това се прави чрез руски тролове, чрез агентура, чрез посолството на Кремъл в България, чрез техния културно-информационен център. Руснаците непрестанно провеждат антибългарска кампания, коментира пред радио Фокус доцент Момчил Дойчев. Той е съпредседател на Атлантическия съвет у нас.

Във връзка с това Атлантическият съвет призовава за дерусификация, за лустрация и безусловна декомунизация. Наш дълг е да защитим достойното си място в НАТО и Европейския Съюз, коментира Момчил Дойчев.

Истината е, че откакто България се ориентира и бе приета в ЕС и НАТО спорът за и против членуването в тях с годините вместо да затихва става все по ожесточен. Една от причините е, че част от политиките на тези две организации

не са съвсем приемливи,

че обикновеният човек досега малко е почувствал от членството ни в ЕС. Очакванията бяха много по-големи. А обществото ни отново се раздели на русофили и русофоби, както в началото на миналия век. И това е всъщност най-тъжното. Защото великите сили, каквито са САЩ и Русия, не им пука въобще за българите, интересуват се само територията България и Балканите. Битката е не между нас, а между тях за целия този регион. И е много жалко да се изпокарваме заради тях.

И САЩ и Русия са държавите, отказали се от най-късно от робовладелския строй – в Америка робството бе с името си, в Русия са го наричали крепостничество. Може да се предположи, че

доскорошните роби лесно се манипулират.

На нас пък турското робство ни остави незаличими и досега белези – подозрителни, мнителни и плахи сме след преживените кланета, нямаме самочувствие.

Но нека обективно да видим в по-новата ни история какъв хаир сме видели от Русия. Дори и след неотдавнашното му поевтиняване плащаме най-високата цена за руския природен газ. Руснаците са собственици на петролна рафинерия, която Иван Костов им ПОДАРИ за смешните 85 милиона долара! Има имения на богаташи, които струват повече, златните кокошки, каквито навсякъде по света са петролните рафинерии, струват много, много милиарди. Не и у нас. На всичкото отгоре руснаците с разни счетоводни врътки не са внесли и стотинка данък печалба в българската хазна.

Управниците ни си затварят очите.

Помните ли бившия шеф на Митниците Ваньо Танов как се заинати за поставянето на измервателни уреди на Лукоил? Дни след това го сполетя инфаркт и умря на място. Ами руската следа в опита за отравянето на собственика на оръжейния завод “Дунарит” Емилиян Гебрев? Ами изкупуването на земи – вече стотици хиляди декари от руснаци, на имоти-също – по Черноморието вече има цели квартали, които се наричат Малката Русия?

Това не е ли вид инвазия? По подобен начин действа и Турция. Сещате ли се какво става с родната ни, докато ние дремем? И във всичко това видимо и невидимо участват българските управници, които треперят искрено само за едно нещо – за личното си богатство.

Ами гаврите на руския патриарх , на Путин с историята ни?

Едно е ясно – съвършен обществен строй в света няма. Но е много показателно как талантливите и работливи българи не емигрират в Русия. Въпросът е към вас русофили – защо? Нищо чудно и вашите деца да са някъде по света, но далече от Русия.

“Демир

Едва ли е случайно, нали?

Но всъщност истинският въпрос и към русофили, и към русофоби е: Кога ще станем истински българофили? Не под натиска на нечия директива, не защото така е редно и логично, а защото сърцето ни го диктува?

 

 

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:
Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

 

Най-добрите цени за реклама са в "Паралел 42", достигнете до 20 000 читатели на ден ТУК =====>

За el_em

Прочети още

Какво стана с човешките права? Не коронавирусът ни лишава от тях!

„Ние не сме животни! Управляващите се гаврят с нас!“ – народът избухна, след като д-р …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *