Ето го доказателството, че BG журналистите обслужват диктатора Путин!

Защо Снежана Тодорова, председател на УС на Съюза на българските журналисти така обслужи диктатора Владимир Путин? И колегите ѝ ли правят така?

Моята реакция по повод на свръх-скандалните изказвания на Председателката на Управителния съвет на Съюза на БЪЛГАРСКИТЕ журналисти Снежана Тодорова-Федотова, изживяваща се, моля ви се, като пропагандистка (или рекламно лице?!) в полза на кагебисткия диктатор на Русия Путин!

Тази другарка нещо много се е объркала, тя иначе може да си има каквито си иска реакционни политически симпатии и убеждения, но в качеството си на ръководител на ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА организация В БЪЛГАРИЯ и като журналист трябва да спазва известен минимален поне морал – стига, разбира се, у нас БЕЗОЧИЕТО да има известен предел, стига все още да се прави и разграничение между “журналистика” и “парцалистика”; в ролята на мръсен парцал журналистиката не може да бъде. (Дали журналистиката у нас вече не е тъкмо ПАРЦАЛИСТИКА – та нима репортерките дружно се възмутиха когато Премиерът ги нарече “мисирки”?!)

Та ми е интересно как ще реагират тези, които са в СБЖ – и дали шефката му, нищо че, оказва се, е заслужила служителка на ДС, ще й се наложи да напусне поста си. Да иде да служи направо на Путин, да стане почетен шеф на някое районно управление на путинския съюз на журналистите, много по ще й приляга! ! А дали е направила този невероятен гаф от глупост – или го е направила за пари?!

И тъй: интересно ми е да разбера има ли в СБЖ демократично мислещи журналисти? Има ли в средите на Съюза на българските журналисти някакви останки на морал?


Още по темата за Кремъл: Атлантическият съвет алармира:

Кремъл работи за излизането на България от НАТО и ЕС

Русия и Турция изкупуват земите и имотите ни, а ние дремем и се дърлим на тема русофили и русофоби

Кремъл, хибридна войнаРусия води кампания за излизането на страната ни от НАТО и Европейския съюз. България е обект на непрестанни атаки – чрез дезинформация и война на терена на психологията. Това се прави чрез руски тролове, чрез агентура, чрез посолството на Кремъл в България, чрез техния културно-информационен център. Руснаците непрестанно провеждат антибългарска кампания, коментира пред радио Фокус доцент Момчил Дойчев. Той е съпредседател на Атлантическия съвет у нас.

Във връзка с това Атлантическият съвет призовава за дерусификация, за лустрация и безусловна декомунизация. Наш дълг е да защитим достойното си място в НАТО и Европейския Съюз, коментира Момчил Дойчев.

Истината е, че откакто България се ориентира и бе приета в ЕС и НАТО спорът за и против членуването в тях с годините вместо да затихва става все по ожесточен. Една от причините е, че част от политиките на тези две организации

не са съвсем приемливи,

че обикновеният човек досега малко е почувствал от членството ни в ЕС. Очакванията бяха много по-големи. А обществото ни отново се раздели на русофили и русофоби, както в началото на миналия век. И това е всъщност най-тъжното. Защото великите сили, каквито са САЩ и Русия, не им пука въобще за българите, интересуват се само територията България и Балканите. Битката е не между нас, а между тях за целия този регион. И е много жалко да се изпокарваме заради тях.

“Демир

И САЩ и Русия са държавите, отказали се от най-късно от робовладелския строй – в Америка робството бе с името си, в Русия са го наричали крепостничество. Може да се предположи, че

доскорошните роби лесно се манипулират.

На нас пък турското робство ни остави незаличими и досега белези – подозрителни, мнителни и плахи сме след преживените кланета, нямаме самочувствие.

Но нека обективно да видим в по-новата ни история какъв хаир сме видели от Русия. Дори и след неотдавнашното му поевтиняване плащаме най-високата цена за руския природен газ. Руснаците са собственици на петролна рафинерия, която Иван Костов им ПОДАРИ за смешните 85 милиона долара! Има имения на богаташи, които струват повече, златните кокошки, каквито навсякъде по света са петролните рафинерии, струват много, много милиарди. Не и у нас. На всичкото отгоре руснаците с разни счетоводни врътки не са внесли и стотинка данък печалба в българската хазна.

Управниците ни си затварят очите.
Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Помните ли бившия шеф на Митниците Ваньо Танов как се заинати за поставянето на измервателни уреди на Лукоил? Дни след това го сполетя инфаркт и умря на място. Ами руската следа в опита за отравянето на собственика на оръжейния завод “Дунарит” Емилиян Гебрев? Ами изкупуването на земи – вече стотици хиляди декари от руснаци, на имоти-също – по Черноморието вече има цели квартали, които се наричат Малката Русия?

Това не е ли вид инвазия? По подобен начин действа и Турция. Сещате ли се какво става с родната ни, докато ние дремем? И във всичко това видимо и невидимо участват българските управници, които треперят искрено само за едно нещо – за личното си богатство.

Ами гаврите на руския патриарх , на Путин с историята ни?

Едно е ясно – съвършен обществен строй в света няма. Но е много показателно как талантливите и работливи българи не емигрират в Русия. Въпросът е към вас русофили – защо? Нищо чудно и вашите деца да са някъде по света, но далече от Русия.

Едва ли е случайно, нали?

Но всъщност истинският въпрос и към русофили, и към русофоби е: Кога ще станем истински българофили? Не под натиска на нечия директива, не защото така е редно и логично, а защото сърцето ни го диктува?

 

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

 

Евелина Лютова

 

За Елена Иванова

Прочети още

stefan-yanev_600x400

Стефан Янев: Никой не може да ми казва какво да правя, Русия е наш приятел!

Стефан Янев няма да се подчинява на когото и да било! Военният министър Стефан Янев …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *