Аз отказвам да се ваксинирам. Ти се ваксинираш. Защо да съм заплаха за живота ти? Нали ваксината те пази от зарази. Или не?

Усещате ли как ни насъскват едни срещу други заради коронавируса и едни ваксини, за които предположенията са повече от познанията

Общественото мнение не само у нас – по цял свят е разделено по този наистина сложен казус. Нещо повече оформиха са два вече враждуващи лагера между хората. И в мрежата, и по магазините дори.

Самите медицински специалисти също са разделени в становищата си.

А народът вече се видимо се побърка.

Знаете ли, че вече има много хора, които кихат и кашлят с температура по домовете си, стискат зъби и не смеят да отидат на лекар. Не са малко, които си мислят, че влязат ли в болница, няма да излязат живи от там. Както и обратното – изпаднали в ужас хора пълнят болниците без нужда.

И другата крайност – тъмни сили заради едни милиарди са готови да уморят човечеството.

Живейте си живота и хич да не ви пука.

Факт е, че десетки хиляди видеа на медицински специалисти бяха изтрити от ютюб. Все на хора, които не отричат коронавируса, но смятат, че той се държи както и други по-агресивни вируси, с които човечеството вече се е срещало. Като свинският грип, например.

Сума ти народ, в това число и негови колеги, направиха на мати маскара доцент Атанас Мангъров, който твърдеше, че докато две трети от населението не се срещне с КОВИД-19 този вирус няма да миряса. След толкова месеци същото нещо излезе и от устата на главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев.

И така – този каза, онзи рече, трети заповядва и в главите ни настана истинска боза. В това отношение може би не бива да сме крайни в оценките си за управляващите – решенията им не са много по-различни от тези в почти целия свят. Можем само да сме критични и то много за начина, по който се “справят” с икономическия аспект на

тази уникална криза.

Остава най-важният въпрос: ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ ЛИ С ПРЕПАРАТ, СЪЗДАДЕН НА “ПОЖАР”? ТЕСТУВАН САМО НЯКОЛКО МЕСЕЦА? ЗАЩО НЯКОИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ВАКСИНИ ИСКАТ ОТ ЕС ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ ОТ ОТГОВОРНОСТ ПРИ ПРИЛАГАНЕТО Й?

КАКВА Е ТАЗИ ЗАЩИТА ОТ ВИРУСА, СЛЕД КАТО ТРЯБВА ДА СЕ ВАКСКИНИРАШ ДВА ПЪТИ? СЛЕД ГОДИНА – ПАК?

Всеки носи отговорност за собственото си тяло. И не казвайте, че неваксинираните заплашват здравето на ваксинираните. Ако една ваксина не те пази, както от едрата шарка, например, тогава за какво ти е? Ако е за успокоение на нервите – по-добре да отидем на психотерапевт.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Най-лошото е заради целия този хаос и мъгла да се оставим да си издерем очите помежду си само, защото ще изберем за себе си единия или другия вариант. Кой на този етап знае цялата истина? Може би ще я разберем, но – евентуално, едва след няколко години.

Вижте какво сме писали по-рано за ваксините


Д-р Антония Първанова бие тревога: Производителят на ваксината срещу коронавирус иска да бъде освободен от отговорност? Защо?

Във Великобритания вече въвеждат здравни паспорти за ваксинираните, за да мога свободно да пътуват. Както е тръгнало скоро и у нас

Желанието Европейската агенция по лекарствата да освободи производителя на ваксината срещу коронавирус от отговорност е притеснително, коментира д-р Антония Първанова, цитирана от сайта Фрогнюз. Става дума за утвърдената вече ваксина на Pfizer/BioNTech.

Медиците не са видели досиетата

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

на тази ваксина. Липсва информация има ли и какви са страничните ефекти от прилагането й, коментира д-р Първанова. По времена на епидемията тя се утвърди като един от лекарите, който не се съгласява с някои от действията на НОЩ и отстоява с аргументи позицията си. Освен педиатър, тя има експертиза по

ap
Д-р Антония Първанова

управление в здравеопазването.

Бел. Ред.: Тази бясна надпревара между фармацевтичните гиганти час по-скоро да произведат ваксина срещу коронавирус, е не само от грижа за човечеството, а и заради едни милиарди, които ще спечелят. Очевидно първите, които извадят стоката на пазара, ще спечелят най-много. Но при положение, че досега за създаването на коя да е ваксина са отивали по две-три години време, вече прави нещата

наистина доста подозрителни.

Добре че засега ваксинирането ще е доброволно. Но принудата тръгва по друга линия – и без чипове ще ни превърнат в крепостни същества. Великобритания вече въвежда здравни паспорти с мотива – хората да могат да пътуват в командировки…

Вижте какво сме писали по-рано за ваксините срещу грип


Бивш министър на здравеопазването: Не слагам ваксини срещу грип нито на себе си, нито на семейството си

Не се ваксинирайте само, защото ви е страх, с доставените сега ваксини срещу грип. Те са прекрасни най-вече за хората над 65-годишна възраст, съветва д-р Ненков

Противогрипната ваксина съдържа няколко щама. Според статистическите данни тези щамове могат да дойдат, но могат и да НЕ дойдат на територията на България. А срещу “другите” (очевидно визирайки новите, непознати като коронавируса, който бе изненада за целия свят) ваксина няма, коментира д-р Мирослав Ненков, бивш министър на здравеопазването.

Като прекрасен медикамент

докторът окачестви противогрипните ваксини за хората над 65-годишна възраст, на които грипът може да нанесе тежки удари. Може спокойно да се доверим на д-р Ненков, който се пребори лично със зараза от КОВИД-19.

Евелина Лютова

През изминалите години у нас не са реализирани големи продажби на такива ваксини. Причините могат да са различни. Поради това няма никаква логика в началото на годината да се заложат за доставка големи количества, защото има вероятност някой да се изплаши от сегашната пандемия и поради това да си постави

абсолютно излишно такава ваксина.

Така д-р Ненков обясни очерталия се към настоящия момент дефицит и светкавичното изчерпване от аптеките на противогрипни ваксини.

mn
Д-р Мирослав Ненков

Медикът успокои антиваксърите, които се оформят като все по-мощно движение по целия свят, че медицинската наука, както и всяка друга наука, стъпва на доказателства. Откакто има ваксини няма научно доказателство, че ваксините са опасни за здравето на хората, уверява д-р Ненков.

Бел. ред.: Уважаваният доктор Ненков със сигурност има още много непробиваеми аргументи в полза на безвредността на ваксините. Но пропуска един ключов факт, който през последните десетилетия започна да деформира представите ни за коректността на науката и по-конкретно – на прилагането й от фармацевтичните компании.

Фокусът на производителите видимо вече и с просто око се премести от грижата за здравето на човека върху приходите и

печалбите на компаниите.

Иначе как ще си обясним факта за стотиците хиляди парализирани след ваксиниране срещу детски паралич деца в Индия? С ваксина на Бил Гейтс, което принуди страната да преустанови ваксинациите и да изгони Гейтс от Индия. Или пък стерилизираните след ваксиниране жени в Африка.

Когато човекът е приоритетът на науката – резултатите са едни. Когато обаче парите са приоритет на науката – човекът плаща цената не само за медикамента, но все по-често със здравето си, а нерядко – и с живота си.

И в България има случай на починало в адски мъки младо момиче от ваксина. Тя не беше срещу грип, но нали всяка ваксина трябва да е плод на науката? Който се интересува, може да си изрови в търсачката тази трагедия. И не е само тя.

Вижте какво сме писали по-рано за ваксините


Силна странична реакция при доброволец спря изпитанията на ваксината срещу коронавирус на AstraZeneca

Над половината от 1000 човека са се оплакали за умерено или слабо главоболие, болки в мускулите, повишена температура при тестването на оксфордската ваксина

Заедно с Оксфордския университет компанията AstraZeneca разработи и започна изпитания на ваксина срещу КОВИД-19 върху хора. В Twitter обаче компанията съобщи, че спира изпитанията върху хора. А причината за това решение е, че при един от доброволците се е появила сериозна странична реакция.

AstraZeneca не обяснява какви симптоми са се проявили при участника в изпитанията. Но коментира, че това е обичайна процедура в хода на тестването на коя да е ваксина, когато се появят признаци на влошаване на самочувствието на участниците. (Вижте съобщението ТУК)

Към момента AstraZeneca е на етап 2/3 от тестуването на ваксината срещу коронавирус. Приключеният през юли етап е показал, че ваксината е предизвикала

силен имунен отговор

сред участниците в изпитанието, които са били около 1000 човека. При повече от половината е имало оплаквания за умерено или слабо главоболие, болки в мускулите, повишена температура, но не са наблюдавани сериозни странични реакции. В текущия етап на изпитанията участват 30 000 възрастни от Великобритания, САЩ, Южна Африка и Бразилия. Страничната реакция се е проявила при участник от Великобритания.

В интервю за Sky News министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Хенкок отбелязва, че това спиране не е непременно повод за притеснения.

“С оксфордска ваксина това вече се е случвало,

това е стандартна процедура при провеждането на клинични изпитания”, коментира министърът. Според него в този случай не бива да се говори за неуспех.”Всичко ще зависи от това какви ще бъдат резултатите от проверката на този конкретен случай”. От фармацевтичната компания уверяват, че

ще извършат тази проверка възможно най-бързо,

за да не се проточат прекалено сроковете за изпитание на ваксината.
Веднага след това съобщение на AstraZeneca акциите й на фондовите борси поевтиняха с 6 на сто, но преди закриването на сесията се възстановиха почти напълно – с по-малко от процент по-ниско спрямо предишния ден.

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Най-новото за ваксината срещу КОВИД-19: Ето как „доброволно” ще паднем под робството на новия световен ред

Пандемията се оказа оръжие за покоряване на света по-ефективно от ядрените арсенали, сценарият е в ход

Споровете между специалистите по епидемиология и политиците за това дали новосъздаваните ваксини срещу коронавирус да бъдат задължителни или доброволни са люти и неспирни не само у нас, но и по света.

В момента фармацевтичните гиганти работят денонощно, за да регистрират първи ваксините си, което ще означава трилиони долари печалба само след броени седмици преди новия грипен сезон. Руснаците вече официално регистрираха своя ваксина. Върху хора са я изпробвали само два месеца. Други компании, за да не губят време, едновременно хем работят по създаването на ваксина, хем правят клинични изпитания. Остава ни само да гадаем

дали и колко безопасни ще бъдат

тези ваксини и какви удари от странични ефекти ще понесат или няма да понесат ваксинираните. Има хора, които наистина чакат с нетърпение ваксината срещу корнонавирус с надеждата, че тя ще ги защити от коварния вирус. Има и такива, и те не са никак малко, които категорично заявяват: “Ваксина срещу коронавирус? Само през трупа ми!”.

Нека се замислим – коя противогрипна ваксина досега е спряла сезонните грипове? Ако са толкова ефективни, защо всяка есен трябва да се поставят наново? Поставянето им означава ни повече, ни по-малко вкарвате на малко болест в тялото ти, за да го провокираш да си изработи антитела. Но това съвсем не е като доказаната в практиката ваксината против едра шарка – ефективна, без странични ефекти и без да се поставя всяка година, тя освободи човечеството от една тежка зараза, от която са умирали много, много хора. Ами ако по някаква причина – може и да е е от качеството на ваксината, а от здравната кондиция на човека, вкарването на коронавирус уж за добро, вместо антитела, го зарази?

 

Някой може ли да каже, че никога не е боледувал от грип след като всяка година се е ваксинирал? Обясненията, че това е защото щамовете са различни, може и да е вярно, но това не обезсмисля ли по принцип коя да е противогрипна ваксина? Хората, които се ваксинираха против грип миналата есен – бяха ли предпазени от коронавируса?.. Не по-малко от стотина лаборатории в света

сега бясно се надпреварват

в създаването на ваксина срещу КОВИД-19. По оценка на специалистите шест от тях са в много напреднала фаза. Големите и богати държави буквално наддават и плащат предварително за новосъздаваната ваксина. Сред тях са САЩ, като президентът Тръмп дори искаше да даде капаро 1 милиард долара на германска лаборатория, за да си осигури първенство при закупуването на ваксините. Отказаха му.

ЕС, Великобритания, Япония САЩ вече се договориха с две лаборатории да закупят над 1,3 милиарда дози.

У нас в разгара на извънредното положение и премиерът Бойко Борисов, както и еврокомисарката Мария Габриел императивно заявиха, че ваксината срещу коронавирус ще е задължителна. Новият здравен министър Костадин Ангелов преди дни обаче каза, че няма да е задължителна. Както вече всички се убедихме, в България тези увъртания, изречени дори от най-овластените личности, не означават нищо.

Днес казват едно, утре точно обратното.

А хората все ги третират като опитните мишки. Бил Гейтс наля 150 милион долара за създаване на негова ваксина. Говори се, че тя ще бъде с чип за проследяване – на първо време – за това, дали си ваксиниран или не, ако не си – да те отсвирват по всички линии. Смело може да допуснем, че чиповете ще имат и други „екстри”, за които въобще няма да сме информирани. Това съвсем не е фантасмагория като се има преди вид, че принципно такива чипове отдавна съществуват, като си спомним какъв е основния бизнес на Гейтс. А като косвено доказателство, че това е напълно осъществимо, звучат думите на Илон Мъск. А именно, как в най-скоро време в мозъка ще бъде вкарван микрочип и така човек ще може да слуша музика направо в главата си. Рече го публично, значи се работи по въпроса, ако вече не е и изработено.

Зад тази надпревара обаче освен интересите за печалби от трилиони в зелено на фармацевтичните компании,

наднича и новият световен ред.

Великите сили ще изкупят ваксините, останалите държави ще чакат ред, а съвсем останалите – най-бедните страни и да им дойде редът, може и да нямат средства да ги закупят. И тогава? Тогава идва тоталната дискриминация – не можеш да пътуваш, не можеш да работиш, не можеш да учиш в богатите държави, ако идваш неваксиниран от някой ъгъл на планетата. С цел уж да не заразяваш. Мнозина управляващи в света упражниха на живо хватките на диктатурата по време на планетарната карантина. И разбраха, че коронавирусът е оръжие по-ефективно и от атомните оръжия.

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Викайте си колкото си искате – само през трупа ми! ЕС вече е поръчал 400 милиона ваксини срещу коронавирус

И Брюксел, и комисарката Мария Габриел, и премиерът Бойко Борисов ни обясняват, че поставянето на тази ваксина ще е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Вие може колкото ви душа иска да коментирате в мрежата, че само през трупа ви ще ви поставят ваксина срещу коронавирус, че не може да е задължителна, че Конституцията ви закриля по отношение на свободния избор.

Но не само нашите управници – доказано мразещи народа, се стягат да надупчат населението с направена набързо ваксина. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, казват от ЕС, задължително казва и премиерът Борисов, и еврокомисарката Мария Габриел.

Първи пробив с готова ваксина

направи AstraZeneca – Великобритания, като в същото време много лаборатории по света се надпреварваха да направят същото с надеждата за огромни печалби. Англичаните вече дори имат подписани сделки за доставка на ваксина срещу КОВИД-19, като страните, с които компанията е подписала, ще получат ваксината още в края на тази година.

Нашият Европейски съюз е поръчал 400 милиона дози. Остават едни 47 милиона човека в ЕС непокрити, но сигурно и за тях ще се погрижат. “AstraZeneca ” е подписала договор с Италия, Германия, Франция и Нидерландия за осигуряване на ваксина срещу новия коронавирус, съобщи Ройтерс. Компанията е получила

поръчки за два милиарда дози.

Само сделката за САЩ възлиза на 1,2 милиарда долара. Любопитното е, че също така и две фирми, подкрепяни от Бил Гейтс, ще получат от новата ваксина.

Много специалисти изразиха съмнение, че тази ваксина

няма да е достатъчно проверена

за вредни въздействия, опирайки се на опита, че при предишни нови ваксини тази проверка е продължавала с години.

ЕС успокоява успокоява с изключително строгия регламент при производството и прилагането на ваксини. Агенция EMA при Европейския съюз прилага много строги правила за одобряването им преди да излязат на пазара.

Дали това ще е достъчно да опази живота

и здравето ни – никой още не може да каже, преди масовото ваксиниране на човечеството да бъде направено. И нищо чудно да се окаже както при досегашните противогрипни ваксини – поставиш си я, но дойде ли есента предварително ти обявяват друг щам и трябва пак да се ваксинираш. И така – до края на живота ти. Каква е тази ваксина, която ти дава – ако въобще ти дава някакъв имунитет, само за няколко месеца?

И ключовият въпрос – някой направи ли някъде по света проучване – колко от ваксиниралите се през есента на 2019 г. с противогрипни ваксини са хванали или пък не са се заразили с коронавирус?

Въпроси без отговор, иначе милиардите за покупка на ваксина вече са заделени.

Премиерът Бойко Борисов вероятно сега се изяжда сега от яд, че не е бил първият, сключил такава сделка. Най-напред разчиташе на президента Тръмп, който лично му обещал да сме първи. Но той пък взе, че плати на англичаните за тази ваксина. И второ – много му се насъбра на нашия Буда напоследък и вероятно затова е проспал възможността да бъде първенец и в тази насока и да се удари публично по гърдите: Болгар, болгар!

Вижте какво сме писали преди по темата


Професор Кантарджиев изненадан от бурния протест срещу още НЕСЪЗДАДЕНАТА ваксина за коронавирус

Странно е обаче защо не е също толкова изненадан от твърденията на управниците, че тя ще е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА

Професор д-р Тодор Кантарджиев* възкликна наивно, а не като професионалист, че е смаян как в България се надига мощно протестно движение срещу готвената ваксина за коронавирус, която още дори не е създадена. Тоест как може

да се протестира срещу нещо несъществуващо?

А не е ли още по-смайващо, направо втрещяващо, че ваксината, която още не е създадена, ще е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!!! И това не съобщение от агенция ЕЖК (Една жена каза), а от еврокомисарката Мария Габриел, от премиера Бойко Борисов. Казва го и ръководителката на института по вирусология при БАН доцент Пенка Петрова.

При това самите специалисти по създаването на ваксини като например доцент Андрей Чорбанов от БАН твърдят, че за създаването на коя да е ваксина се

изискват години на изпитания.

Значи, г-н професоре, не се изумявате от думата ЗАДЪЛЖИТЕЛНА за една съмнителна ваксина, която щяла да бъде готова до месеци?!! Но се чудите на акъла на антиваксърите?

Жаждата за печалби, манипулациите напоследък сринаха доверието към официалните институции и правителството. Вие Хипократова клетва полагали ли сте?

На кого служите – на живота, на Мамона

или на властимащите? По коя Конституция една несъздадена и неизпробвана по правилата ваксина е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА? От Европа, от Америка, от Русия се говори, че ще е готова до месеци. С полиция ли ще ни задължавате да се ваксинираме?

Не подценявайте хората, не ги манипурайте, че вече до гуша им дойде да ги пържат на шиш за щяло и нещяло.

*Професор д-р Тодор Кантарджиев е шеф на Националния център по заразни и паразитни болести

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Над седем милиарда мишлета отиваме под “ножа” на задължителното ваксиниране

Доцент Пенка Петрова: Пет ваксини срещу коронавирус вече са на етап клинични изпитания

Учен от нейния институт твърди: Създаването на доказано ефективна ваксина отнема години

Абсолютно задължителна за всички ще бъде неродената още ваксина срещу КОВИД-19. Това предвиждат учените по думите на доцент Пенка Петрова, която е шеф на института по микробиология към Българската академия на науките. Според нея до няколко месеца ваксината срещу коронавирус вече ще е факт.

Специализираните лаборатории по света сега бясно се трудят в тази посока, факт е, че вече са създадени повече от 120 прототипа на ваксина срещу коронавирус. Пет от тях са на етап клинични изпитания, ще рече – върху хора, обясни по БНТ доцент Петрова.

Онези, които приемат на юнашко доверие това, което им се казва от учените, никога не бива да забравят, че човечеството живее в

епохата на див капитализъм.

Което ще рече, че тази бясна надпревара в света за създаване на ваксина няма като първа цел опазване здравето и живота на човечеството, а спечелването на планини от пари. Още не е измислена ваксината, а се говори навсякъде, че ще е задължителна. Иначе казано всяко едно правителство ще трябва задължително да отдели от бюджета милиони, а в някои страни – според броя на населението и милиарди, за да я закупи.

В момента по думите на доцент Петрова по планетата ни

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:
циркулират три щама на КОВИД-19.

И се работи ваксината да действа и срещу трите. Най-тревожното е, че има достатъчно учени, които са подозрителни по отношение на тази бързина за създаването на ваксина срещу коронавирус. Един от тях, по ирония работи в института на доцент Петрова, казва неща, които те карат да се замислиш.

      Доцент Андрей Чорбанов

Доцент Андрей Чорбанов, също като началника си доцент Петрова каза по БНТ, но в друго предаване, че е нереално да се очаква напълно завършена ваксина срещу коронавирус за една година. В ръководения от него департамент в БАН също се работи и вече е създадена молекула, която може в бъдеще да стане ваксина. Но той казва, че окончателното й завършване отнема години – има си задължителни процедури за изпитания на лабораторно ниво, след това върху животни, след това върху хора и чак тогава може да се каже категорично създадена ли е ефективна ваксина или не.

Осъзнавате ли какво ни чака?

Към края на годината, най-късно през следващата световни медии, позовавайки се на учени, твърдят, че се очаква богато финансираните лаборатории да предложат на света ваксина. Ако доцент Чорбанов е прав за сроковете, това означава, че насилствено

ще ни надупчат с някакъв полуфабрикат

с неясни ползи, но също и с неясни странични действия.
Е, как да не си помисли човек, че в ход е план за рязко намаляване на човешкото население по тази планета – под този “нож” се предвижда да минат над 7 милиарда човека!

Странното или по точно страшното е, че всички тези, които ни обещават ваксина срещу коронавируса като небесна панацея нито веднъж не отварят уста да кажат – какво я очаква онази част от човечеството, която ще откаже задължителната ваксина? – Може би изолация в концлагери или резервати? Какво ще стане с болните, за които тази ваксина може и да е противопоказана?

Никой не говори за права – вече много правителства по света под предлог, че ни защитават, с лека ръка отнемат човешки права, отвоювани след хилядолетна борба и саможертви на безброй свободолюбиви хора.

За Елена Иванова

Прочети още

stoycho-radev_600x400

Стойчо Кацаров “изяде главата” на Радев! Вторият мандат е под въпрос

Стойчо Кацаров навреди брутално много на своя ментор Румен Радев! Служебното правителство започва лека-полека да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *