Доказаният безстрашен боец срещу крадците – Лаура Кьовеши, осъди Румъния в Страсбург

Корумпирани от върхушката на Румъния се опитаха да й попречат да бъде избрана за първия в историята главен прокурор на ЕС

Първият в историята на Европейския съюз главен прокурор – румънката Лаура Кьовеши, осъди страната си в Европейския съд за правата на човека. Тя не е поискала нито лея обезщетение от Румъния,

Търсила е единствено справедливостта.

И я получи.

Кьовеши бе уволнена от длъжността си главен прокукрор на румънската дирекция за борба с корупцията (DNA), след като осъди и вкара в затвора много служители на най-високо равнище в държавното управление на страната си, в това число министри и премиер.

След идването на власт на нови правителствата се стигна до там да променят закони, само и само да спрат разследванията й, които върнаха много милиони евро и леи откраднати пари. Стотици хиляди излязоха в една мразовита зима на протест в защита на правото и от там – на Кьовеши.

Нещо повече, когато се разбра, че практически е без конкуренция за избирането й за главен прокурор на ЕС, върхушката в Румъния измисли безброй процедурни хватки, за да й попречат да се яви на изслушването на кандидатите за този пост. Оплетоха в манипулациите си дори Конституционния съд на Румъния.

Но смелата дама не се предаде.

Стигна се до там, че фаворити за поста главен прокурор на ЕС да се оттеглят заради безспорния й авторитет в борбата с корупцията.

Европейският съд се произнесе, че на Лаура Кьовеши са били отказа правото й на свободно изразяване, както и на справедлив процес в страната й.

Господи, дай ни една такава Кьовеши!

час по-скоро и в България! Отчаяно се нуждаем! За да спрат да ни ограбват, за да си платят за кражбите с лихвите!

 

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:
“Фигурин

 

За Елена Иванова

Прочети още

stefan-yanev_600x400

Стефан Янев: Никой не може да ми казва какво да правя, Русия е наш приятел!

Стефан Янев няма да се подчинява на когото и да било! Военният министър Стефан Янев …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *