Коронавирусът като личен подарък за Бойко Борисов: Никой не говори за скандала в Барселона

Испанските власти обаче продължават разследването за пране на пари, в което изплува името на нашия премиер

Забелязали сте със сигурност как един скандал заглушава и буквално замита предишен скандал без при това от предишния да сме научили цялата истина или пък да е раздадена справедливост. На нашия премиер Бойко Борисов така наречената епидемия от коронавирус му дойде като манна небесна.

Точно изгърмя със страшна сила скандалът в Барселона и те ти коронавирус, те ти извънредно положение, брифинги, трупове, чували за умрели, морги, гробища и т.н. Никой вече не говори и сякаш не си спомня за Барселона.

Та да припомним. Полицията в испанската провинция Каталуния започна разследване в началото на годината срещу Бойко Борисов. Проверяват се имоти и фирми за пране на пари. На цели три страници вестник Ел Периодико пише как звено, специализирано в борбата с корупцията при тамошната полиция разследва дали нашият министър-председател е свързан и по какъв начин с пране на пари чрез международна схема и влезлите преди седем години по тази схема в Испания пет милиона евро. Парите са минали през две фирми, като и двете са на Борислава Йовчева.

С тях е купен супер луксозен имот,

както и бутик в центъра на Барселона.

Веднага след тази публикация магазинът на пожар бе затворен.
Още през миналата година депутатът Елена Йончева изпрати сигнал за разследване на този имот и връзката му с премиера Борисов. По стародавна традиция у нас – да не се дава и косъм да падне от главата на върхушката,

Прокуратурата не направи нищо.

Когато обаче се разсмърдя в Испания, та вонята стигна чак до България, прокуратурата от немай-къде се самосезира. Иначе съвсем щеше да се орезили. Което не значи, че има сериозно намерение

Да проведе справедливо разследване.

На запитване на вестник “Сега” докъде е стигнали разследващите властите в Барселона са отказали подробности, тъй кто делото още е висящо и разследването продължава.

 


Корупцията отвръща на удара: Ще пращаш сигнали за нередности? Тогава – в ареста!

След спечелен конкурс задържаните Лиляна и Александър Деянови от година се борят с Агенция пътна инфраструктура

“Фигурин

Петима млади и амбициозни хора бяха арестувани на 25-ти април със станалото вече дежурно обвинение “Организирана престъпна група” (ОПГ). Това е много тежко обвинение с много тежки последици, ако се стигне до съд и присъдата е в унисон с обвинението.

Лиляна Деянова

Причината е, че тези младежи имат наивността, а според конкуренцията – наглостта, да се опитват да влязат в бизнес, който снася златни яйца. Става дума за Лиляна и брат й Александър Деянов*, както и за бизнес партньора им Мартин Димитров, плюс още двама от фирмата им. Основавайки се на законите в България и пазарната идея за конкуренцията, тяхната компания “Телетол” през миналата година кандидатства и СПЕЧЕЛВА конкурса за продажба на електронни винетки. Това не означава, че те единствени искат да продават винетки. Това означава шофьорите сами да си избират от коя фирма ще си купуват винетките.

У нас обаче спечелването на конкурс въобще нищо не значи, ако не си човек на правилния човек. Конкурсите се правят, за да изглежда всичко пазароподобно, а иначе победителят се знае още преди обявяването на конкурса. А може да означава и жестоки проблеми. Както е станало при тези млади и амбициозни хора.

Въпреки спечеления конкурс фирмата им въобще не е допусната

Дори да припари до бизнеса с винетките.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Отказът на Агенция пътна инфраструктура е заради това, че не отговаряли на общите условия. Но ако е така, как така са спечелили конкурса? Тези условия по-късно са променени. Така остава само една фирма, която да продава електронни винетки

на човек близък до властта,

както съобщават самите арестувани през миналата година на нарочна пресконференция след сблъсъка им с непробиваемата за случайни хора Система в България.

Младите и наивни хора обаче не искат да се примирят. И изпращат сигнали до Европейската комисия и до прокуратурата. Сега ги обвиняват в незаконно присвояване на европейски пари по програмата “Иновации и конкурентноспособлност”.

Хайде да използваме за кратко главите си. Задачата не е много сложна:
Ако си крал евро от Брюксел толкова ли ще си тъп, че да изпратиш сигнал за нередностите точно до онзи, когото си ограбил?

Очевидно в проекта си младежите не са предвидили отчисления за когото трябва. И сега ги навират в миша дупка. Хем да ги откажат завинаги да се бъркат в този гарантиран и сладък бизнес, хем да служат за

пример и поука на други наивници като тях.

Този филм сме го гледали неведнъж в България. Спомнете си най-пресните от тях. А именно, опитът за враждебно поглъщане на оръжейния бизнес на “Дунарит”, а инатливия му и неотстъпващ собственик Емилиян Гебрев се опитаха да го елиминират като му сипаха отрова в храната.

Ами това, което става в момента с Васил Божков?

Също опит за враждебно, безплатно при това, поглъщане на супер печелившия му хазартен бизнес ей така – с помощта на службите, а не със законна покупко-продажба на акции или на целия му бизнес?

Въобще не твърдим, че косъмът на Божков е съвсем чист. Достатъчно е да си спомним само за колекцията му от антики. Но разработи човекът един хазартен бизнес, направи го супер печеливш и сега на готово – някой иска да го вземе без пари. И кои са тези някои? В предаване на Сашо Диков по телевизия Евроком изскочиха пак познатите имена – на Делян Пеевски и Кирил Домусчиев.

Във всички тези врътки в полза на правилните хора участват все едни и същи ДЪРЖАВНИ институции – прокуратура, ДАНС, КПКОНПИ. Институции, които бранят като орлици и неприкрито

Интересите на шепа негодници.

Вместо да бранят народа.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Ето затова рейтингнъг ви там, горе, клони към нула. Хората отдавна са наясно какво става по върховете на тази държава. На доверие не можете да се надявате със заплахи. Доверието трябва да се спечели. Затова губите дело след дело в Страсбург. И това ще го загубите, като му дойде времето. Но трябва за всяко загубено дело да плащате от джоба си, чак тогава ще си спомните за правото и справедливостта. Не защото ви е присъщо, а защото ще ви бръкнат в джоба.
——-
И Лиляна, известна с артистичното си име ЛиЛана, и брат й Александър, са познати на мнозина с музикалната си кариера.

Вижте и ТОВА:

Ужасен гаф: Наши прокурори, изпратени от Гешев в ОАЕ, са яли бой от тамошните служби

За el_em

Прочети още

Червен професор: Владислав Горанов и негови подчинени да бъдат изгонени от държавата

Бойко Борисов получавал по 15 милиона всеки Божи месец от Васил Божков, твърди сайтът „Аларма” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *