Николай Стайков след разпита му за плячкосания с помощта на властите асансьорен бизнес: „Нямам големи очаквания”

Неговият Антикорупционен фонд направи голямо разследване и за Делян Пеевски, но прокуратурата свенливо не го забелязва

Съдържание:

“Нямам големи очаквания”. Това коментира Николай Стайков от Антикорупционния фонд, след като в продължение на два часа беше разпитван в прокуратурата. Поводът е супер скандалният документален филм от две части на АКФ за плячкосания с помощта на властите частен бизнес, на Илия Златанов, собственик на асансьорната компания, за ограбените му 35 килограма злато, за начина, по който са го принудили да се съгласи на грабежа с подписа си, за заканата да не рови, а

да бъде благодарен, че е жив.

Плячката е сладка – това са два завода, активи за милиони. Но още по-голяма стръв за грабителите е, че ЕС предвижда да отпусне 4 милиарда евро за подмяна на старите асансьори в България. Очевидно организирана престъпна група от върхушката се стяга не да подменя асансьори, а да усвои едни 8 милиарда лева.

Николай Стайков

Офисът на така наречените “помагачи” е в столичното заведение “Осемте джуджета”, която скромна кръчма денонощно се пази от полицаи. А от там изплува името на следователя Петьо Петров, спечелил си преди доста време

прякора Петьо Еврото.

Николай Стайков казва, че няма големи очаквания, защото излиза, че прокуратурата ще разследва сама себе си.

След публикацията на филмите са излезли още много факти, в това число са забъркани и имена на министри, есемеси, които като се наложат върху другите факти, всичко съвпада, коментира Николай Стайков.

Това не е първото разследване на Антикорупционния фонд. Примерно за безбройната върволица от

офшорни фирми на Делян Пеевски.

Но както знаем, наш човек прокуратурата не пипа. И сега с “Осемте джуджета” Петьо Еврото и целият му екип, на покровителите му от високите етажи на властта и на МВР, най-вероятният резултат от проверката ще бъде – няма доказателства за престъпна дейност, камо ли за ОПГ – организирана престъпна група, която е показана във филмите. Може пък и обратното да стане – а дано, но надали…

Демир бозан билки за бъбреци

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Къде го чукаш, къде се пука! „Касиерката”с подкупите на арестуваните ченгета си има свой депутат от ГЕРБ – майчицата й

На пресконференцията след арестите на висшите полицаи деликатно спестиха името й, само казаха, че не е задържана

Със сигурност сте забелязали след ареста на двете висши ченгета, хванати с подкуп, как бе споменато някак съвсем мимоходом, че полицайка е била “касиерката” на двамата и как тя е прибирала и пренасяла подкупите и рекета. Името й не само че беше спестено на уважаемата простолюдна публика, но не стана ясно и тя ли е арестувана, не е ли.

Е, сега се разбра защо. Майката на полицайката е “народен” представител от партия ГЕРБ.

Името на полицайката е Василена Фикирлийска,

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

а височайшата й майка депутат Йорданка Фикирлийска, разкри сайтът afera.bg

В тази близка приятелка на арестувания шеф на “Наркоразпространение”към ГДБОП Цветан Панков е намерена солидна сума. Иначе закриляната от прокуратурата приятелка служи в главната дирекция Национална полиция, чийто ръководител е Христо Терзийски.

Най-добрите цени за реклама са в "Паралел 42", достигнете до 20 000 читатели на ден ТУК =====>

Остава само да гадаем – заради скъпата майчица на полицайката ли е тази прокурорска деликатност, или – да се надяваме това да е причината, – е помогнала за разобличаването на корумпираните ченгета? За тях се разбра, че поне през последните три години непрестанно са прибирали подкупи от наркотрафиканти. А вероятно и много преди това.

На свой ред Легия “Антимафия” намери

снимка на майката Йорданка със Станислава Стоянова – също народен представител от ГЕРБ, много близка до Бойко Борисов.

Смърдящият чорап на крадците от върхушката започва неудържимо да се разпорва и да разпръсква зловония. Премиерът Бойко Борисов и финансовият му министър Владислав Горанов- по твърденията на Васил Божков, са си скътали едни 67 милиона лева. Мъжът на туристическата министърка Николина Ангелкова – едни скромни 27 милиона, родата на земеделската министърка Десислава Танева – едно скромно милионче от европейските програми.

Ами такса “подпомагане”,

която управляващите изискват и получават от спечелилите държавни поръчки за саниране, строеж на магистрали и всякакви обществени поръчки? Тази такса все още е невидима. Но не се съмнявате нито миг, че управляващите ги подпомагат непрестанно, та пушек се вдига от подпомагане. Легендарният строител от близкото минало Игнат Раденков неотдавна с документи доказа, че при всяка обществена поръчка от 60 до 80 на сто от средствата се присвояват, разбирайте – крадат, и после се разпределят по пирамидата от кърлежи.

Вижте какво сме писали на тема корупция по-рано


Чуйте и съпоставете за себе си два записа – на гнусотиите от единия и на най-сполучливия имитатор на Бойко Борисов – Ненчо Балабанов

Направите ли го, смятайте че сте свършили 90 на сто от тежката работата на главния прокурор Иван Гешев

Простотиите и далаверите на премиера Бойко Борисов и ко разтресоха държавата и явно трусовете няма да утихнат без развръзка

Докато каскетурата на Иван Гешев се чуди как да си извади таралежовите бодли от д-то заради гнусно-скандалния запис на премиера Бойко Борисов, заради убийствените обвинения на Васил Божков директно към Бойко Борисов и Владислав Горанов за прибрани от двамцата 67 милиона лева, докато се чудят какво да правят с шкафчето, тъпкано с евра и злато, мнозина сами неуморно търсят истината.

Може би защото нямат вяра, че ще я научат от компетентните органи. И моля ви, не казвайте че са нихилисти, защото нашите компетентни органи през годините показаха недвусмислено на народа, че

Не са за вярване.

Мерят всеки казус с двоен аршин, а щом стане дума за менторите им всички предварително знаят какъв ще е резултатът – записът ще се окаже фалшив, снимките фалшиви, Божков е престъпник и затова клевети хвърля кал по невинния ни министър-председател.

Хубаво ама едни инатливи нашенци, далеч от всякакви власти – и висши, и местни, се захващат и прослушват упорито и многократно въпросния запис, а също и сполучливите имитации на премиера от актьора Ненчо Балабанов. Нали самият Бойко Борисов най-напред с усмивка се хвана за Ненчо като удавник за сламка. Е, разликите са доста чуваеми. Преди да ви предложим двата записа, за да си ги сравните за себе си, ето и мнението на уважавания пловдивски адвокат Михаил Екимджиев. А именно, че неговата невъобразимост (на записа) е едно от доказателствата за автентичността му. Защото според него няма сценарист, който да може да направи чак такъв сюжет, който после да бъде изигран от някой добър имитатор.

Преди години, когато почнаха съмненията и публичните атаки срещу НАСА за това, че кацането на американците на Луната е холивудска продукция, че е фалшификация, носят запис от кацането на Нийл Армстронг и Бъз Олднрин на най-добрия специалист по разобличаване на филмови фалшификати. Та той освен професионалните си аргументи ухилен до уши каза още: “Толкова е скучен този запис! Такова нещо Холивуд не може да създаде. Значи е истински”.

И е абсолютно без значение дали жена или мъж е направил снимките. Защо не допуснем например, че е от някоя секретна задгранична служба –

Задава се поредното източване на 20 милиарда

(засега) по вечната АЕЦ “Белене”. Един такъв компромат може зловещо да те подсеща какво те чака, ако не ги дадеш тези милиарди на когото трябва. А това, че пачките евра не са в сейфа, а в шкафчето може да има различни обяснения – току-що взет подкуп, но пияният им получател, не е имал сили или се е чувствал прекалено сигурен на мястото където затова не ги е сложил в сейфа. А другият – постановка, която на Борисов говори много повече, отколкото на публиката.

Та и тук така – такова нещо – думите в записа, може да излезе само от един каруцарски полуграмотен мозък, който

Яха държавата в своя полза.

Да не говорим за автогола на самия Борисов – че това било сглобено. Ами тогава излиза, че всичко това е излязло само и единствено от неговата уста и е дал достатъчно материал за сглобяване.

Самият чаровник Ненчо Балабанов казва: Не съм толкова умен като бат, Бойко, че да говоря такива неща.

А читатели добавят: Де да беше Ненчо!

Вижте какво сме писали преди по темата


В България на Бойко Борисов се краде от всичко – от измислени чуми по животните, от епидемии, от саниране, от магистрали, от хазарт, горива

Доказа се, че животните в Странджа не са били болни от чума. А помните ли, че веднага след него беше извършен още един погром – над свинете?

Това правителство има само две яки качества – да краде и да разрушава всичко, до което се докосне

Вероятно не сте забравили как преди две години чрез репресии и заплахи правителството на Бойко Борисов унищожи поминъка на животновъдите в Странджа планина? Още тогава на цяла България, с изключение на управляващите и подчинените им калинки, беше ясно, че чума по козите и овцете няма. Животните, хванати от камерите, си бяха жизнени и свежи. Специалисти извън управлението обясняваха подробно какви са признаците на чумата и как изобщо не ги виждат при нарочените за избиване животни. Сега една смела жена от Болярово – Ани, доказа това в съда.

Но погромът беше планиран

и трябваше да бъде осъществен. С йезуитския аргумент, че това е грижа за здравето на хората. А скритата цел – да се прикрият едни откраднати от ЕС пари като субсидии за несъществуващи животни, да се вземат и още пари за унищожението на съществуващите.

Точно затихна тази история, трудолюбивите пчелички от Странджа още не бяха избърсали сълзите си след този погром и управляващите удариха производителите и с чума по свинете. И като започна да се харчат едни големи пари за унищожението им – през куп за грош както се оказа. И тук чумата предизвика безброй съмнения. Зариването на труповете на прасетата в ями, вместо да отидат в екарисаж. А онази смешна ограда като за детска площадка на сухоземната ни граница с Румъния? Цяла България разбра, че това е далавера за над 1,5 милиона лева. Появиха се дори вицове, че румънските глигани няма начин да не умрат, като видят оградата – не от болест, а от смях.

И сега така наречената пандемия от страховития много заразен коронавирус убиец. При под 200 души на хартия, починали от коронавирус у нас, а всъщност повечето от тях заради хроничните си болести, за каква епидемия можем да говорим? При 1 милион заразени – не умрели, в света на над 7 милиарда души?…

Манипулират ни, лъжат ни за чуми,

за вируси, съсипват поминък, съсипват бизнеси, съсипват съдби, без да им трепне окото. Върхушката най-отгоре си играе с десетки и стотици милиони от кражби и рекет, калинките и те под капчука с някое скромно милионче, в най-лошия случай – със стотици хиляди, но не еднократно, да не си помислите такова нещо.

Хиляди вирусолози от цял свят предупреждаваха, че това с коронавируса е чудовищна манипулация. Но нямаше кой да чуе. Запушваха си ушите и за позициите на нашите вирусолози. Защото и при нашите чуми по животните, и при коронавируса, става дума все за едно и също нещо  – да се спечелят едни трилиони в зелено. Да се измете конкуренцията. И при чумите

правилните хора издуха гуши

заради „добре” свършената работа по погрома, а правителството пък за пореден път излъга за пари ЕС, както и сега ще го направи с коронавируса. Но каквито и пари да дойдат от Европа, много малки фирми загинаха завинаги.

През последните десетина години продоволствената програма на ООН непрекъснато предупреждава, че скоро ще има бедстващи от глад региони по света, че ще има войни за храна, и преселение на народите заради недостиг на храна и питейна вода. А на върха на “пандемията” с коронавируса обявиха, че се задава глад с библейски мащаби. В същото време отдавна се знае, че международни мега корпорации като Монсанто се стягат тепърва да играят ключова роля в изхранването на човечество. Тоест те ще казват какво, кога, по колко да се яде и най вече – срещу какви цени.

Казват, че най-големият успех на Дявола е, че е успял да внуши на хората, че не съществува.

Може ли тези манипулирани и контролирани беди, тези непрестанни войни, да не са дело на дяволски изчадия и слугите им? Нашата държава е превзета от мафията, светът – от тъмните сили, което си е едно и също. Затова сме свидетели на тези погроми.

Вижте какво сме писали по-рано по темата


Рогата на сайта “Бивол” хванаха в корупция и министъра на земеделието – родата й се облажила с 1 милион лева европейски пари

Колко ли още служители на Десислава Танева ще се заразят от коронавирус, за да не отговарят на неудобни въпроси

Където и да бръкнеш по високите етажи на властта се натъкваш на кражби. На яки кражби. Благодарение на неуморните разследващи репортери на сайта “Бивол” научаваме за поредния конфликт на интереси, при който близките на министъра на земеделието Десислава Танева са се облажили с близо милион лева субсидии.

Земеделският министър Десислава Танева

Става дума за свекъра

на министърката Димитър Каранашев, както и за зълвата на министърката Танева Зоя. Солидните субсидии са получени през миналата и по-миналата година. Регистрирани са като земеделски производители, но и като собственици на фирми. Разделят се с акциите си малко след като Танева става земеделски министър.

Но и новите собственици на фирмите на родата на Танева са свързани. Вижте още подробности на сайта “Бивол” ТУК.

След изцепката на Десислава Танева

за измамите с европейски пари, нейното ведомство беше затворено, защото точно навреме заместник-министър на земеделието се оказа заразен с коронавирус. Сега нищо чудно

поетапно да се разболеят

още много контактни лица такава е природата на този вирус.Така ще се лесно ще се избегнат отговорите на неудобни въпроси. Пък и няма опасност от устата ти да зскочи неволен компромат срещу самия теб.

Вижте какво сме писали по-рано по темата

Бивол-ите с поредно скандално разкритие: Пиарката на Борисов с имение за 1 милион във Витоша

Севдалина Арнаудова и съпругът й преди тази вила са погасили ипотечен кредит с месечна вноска от над 5200 лева

За това съобщава във фейсбук главният редактор на сайта “Бивол” Атанас Чобанов. С тънка ирония той говори как Шехерезада (Севдалина Арнаудова)- сама именувала се така, се е сдобила от лятото на миналата година с виличка за 1 милион лева, с разчупена архитектура. И припомня, че семейството й – и двамата на държавна работа, живее в апартамент от без малко 200 квадрата на стойност 352 хиляди лева. “Да не си помислите нещо лошо? Всичко е купено с кредити, пише Чобанов,

но се чуди коя ли ще е тази банка,

дето дава 1 милион заем на хора на държавна заплата. Застроената площ на вилата е 271 квадратни метра, а парцелът 1128 квадрата.

Пиарката на Бойко Борисов, на Владислав Горанов – също, Севдалина Арнаудова

Е, то беше ясно, че ежемесечните посещения в офиса на хазартния бос Васил Божков от страна на Севдалина Арнаудова – шефката на пресцентъра на правителството, е изпълнявала изключително важни куриерски

функции по отношение на кешовицата.

А получателите на пратката – вероятно с неохота, са били принудени да късат от залъка си

в името на омертата.

А пък парите са като шило в торба – за какво ти е да ги имаш, ако няма да ги харчиш? Вече мирише нае на л…на, а на мърша по високите етажи на властта. И бъдете сигурни, че посочените с пръст корумпирани властимащи от Божков съвсем, съвсем не са единствените. Просто обръчът на Божков е този.

Вижте какво сме писали по рано за корупцията в България


И смешният ни министър на туризма Николина Ангелкова е на далавера с 28 милиона народна пара

Където и да бръкнеш в управляващата върхушка нагазваш в корупция за милиони

С едни нищо и никакви 28 милиона лева народна пара се е облажила и министърът на туризма Николина Ангелкова. Разбира се не съвсем пряко, а чрез фирми на татко си и съдружници на мъж й.

Има ли изненадани? То ще е чудо от кочината на това правителство някой да е кандисвал да живее само на едната заплата от няколко хилядарки месечно без бонусите.

      Любимият на народа министър на туризма Николина Ангелкова

Отново за това разкритие честните българи – повярвайте, те не са се свършили, научаваме от сайта Бивол. Мине не мине и

институциите, превърнати в бухалки,

го погват този сайт. Разкрива им една по една далаверите. Като на бившия прокурор Сотир Цацаров например, но човекът пак се намърда на добре платено топло местенце.

И пак раздава “правосъдие”.

Добре, че Бивол не им се дава. При това сайтът винаги бетонира разкритията си с документи. Защото както и да е намислено едно престъпление, следите остават.

Бащата на Ангелкова – Панайот Панайотов, “печели” чрез фирмата си за строителство и ремонт на пътища и мостове, обществени поръчки за милиони. Съдружникът на съпруга й Красимир Шалев пък печели със строителната си фирма обществени поръчки, в това число по програмата за саниране, в която си поделиха едни нищо и никакви

2 милиарда на правилните хора и фирми.

Само Шалев е взел от обществени поръчки едни нищо и никакви 15 милиона лева. И братът на еврокомисарката от ГЕРБ Мария Габриел, която поради остри социални нужди в продължение на години живее в евтино общинско жилище, е намазал филията с масло и черен хайвер.

В разследващия сайт Бивол може да научите имената на фирмите и собствениците им, полученото от тях от държавната хазна, както и от кой момент нататък е започнало бързото забогатяване на Ангелкова – вижте ТУК.

Вижте какво сме писали по-рано за корупцията


Борисов, Горанов и всички вие там, горе ненаяли се, ненакрали се – вкупом гнусни станахте!

Превърнахте България в кочина, в Мутроландия, съсипахте всичко, до което се докоснахте

България се тресе от гадостите на властта, узурпирала цялата ни държава за частно ползване. Такава наглост, такова безочие, такова безсрамие, такава ненаситна алчност за кражби! И при всичките позорни разкрития продължават да се натискат на постовете си.

Не че не искат да забегнат в замъците си, скрити в потайни ъгълчета на планетата. Но не могат, защото сега те командват прокурорите какво да правят или да не правят. Махнат ли се, протежетата им бързо ще се извъртят срещу тях, за да спасят собствената си кожа. Така постъпват всички хора без съвест. Защото ако имаха съвест никога нямаше с такова желание да участват в тази мръсна игра. Затова не искат да накарат тези крадци да освободят българските граждани от себе си. Засега.

Огромните грабежи се разкриват едни след други още от миналата година насам. Сайтовете “Бивол”, “Свободна Европа”, Антикорупционният фонд черно на бяло доказаха част от кражбите. При това още не са стигнали до милиардите, източвани от европеските фондове и през обществените поръчки.

Испанската полиция и продължава да разследва

за пране на пари вожда ни слънце Байко Борисов. След разкритията й луксозният бутик на метресата му, а вече и хасиендата за около 3 милиона евро спешно се продават. С шест апартамента и един луксозен мезонет с посочена по документи от кумова срама смешна покупна цена, прокуратурата изпра за втори път имиджа на Цветан Цветанов. Без никаква проверка за произхода на парите му или със смешни и за децата обяснения.

Черешката на тортата от последните дни са разкритията на хазартният бос Васил Божков за

рекетьорство на ниво министър-председател

и финансов министър Владислав Горанов – Милионерчето, а също и в парламента в лицето на Менда Стоянова.

Разбира е, и на Божков не му е чист косъма, след като заради него се правят лобистки поправки в законите. Но както се вижда – плащал си е солидно за чадъра. А сега се опитват буквално да го занулят като му откраднаха де що има за крадене от Божков. В Мутроландия е така – наеме ли някой нагоре в бизнеса си, пращат му жандармерия и прокурори и му взимат всичко.

Как пък никой не се извини, как пък никой не се сниши, как пък никой не излъга – невинен съм, но освобождавам поста си докато истината излезе наяве…

Наглият ни премиер Борисов – очевидно посъветван, каза, че не коментира обвиненията на Божков, защото е обвиняем. И това излиза от устата на премиер, който е разследван и вероятно няма да може да подкупи или заплаши испанските следователи, както го може у нас. Но си вярва, че неговото обвинение не струва нищо, пред заграбването на бизнеса и обвинен във всички смъртни грехове Васил Божков.

Заради вас, крадци нагли, сме най-бедната държава в ЕС. Заради вас цяла Европа се подиграва и

унижава българския народ,

простаци ниедни.

Хей вие, там горе ненаяли се, некрали се, всички вкупом омразни станахте. Срам ни е от вас. Ако не искате възмездието да ви застигне – махайте се, скрийте и никога, ама никога повече да не стъпвате на българска земя. Пак ще е по-добре за България. Макар че справедливостта изисква да върнете до стотинка заграбеното и да търкате наровете на затворите. Не ви ли е страх от Видов ден? Нали знаете, че той рано или късно идва.

А Инструментът на Господ – какъв главен прокурор си ти, след като служиш единствено на шепа негодници в тази държава? Не искаме да живеем в Мутроландия нито ден повече!

 


Ренета Инджова: Всичко около поредните шумни арести е съшито с бели конци

Парите от ЕС за възстановяване от кризата ще са капиталови, от тях няма да може да се краде

Правителството води вреден за страната политически живот. Време е това да приключи. Това коментира Ренета Инджова* в ефира на радио “Фокус” по повод бурните събития скандали, арести и разкрития през последните дни, на които всички сме свидетели.

Нашата държава е единствената в света, която вместо пари от „хеликоптери” предложи кредити на българските граждани. Според нея точно

сега е моментът да се увеличат двойно пенсиите

на всички, с изключение на максималните.

Всичко около поредните арести според Ренета Инджова е съшито с бели конци. Дори деца не могат да се развеселят,дотолкова всичко е прозрачно. Всичко, което става сега в страната е бизнесите от едни ръце да отидат в други ръце.

Цялата собственост в България е анонимна.

Така без никакви правни основания се реализира поговорката – “стани ти, за да седна аз”, коментира Ренета Инджова. За целия период на прехода според нея нашата политическа класа и банковият капитал не са изградили никакво материално богатство.

Сега се очаква България да получи средства от Фонда за възстановяване след пандемията на Европейската комисия. Но според Ренета Инджова нашето правителство

няма потенциал да ги усвои.

Това е капиталово инвестиране, а не фондово.Тоест, ще се искат проекти, а не както досега – кражби от фондовете. Така че е време правителството да приключи с този вреден начин на управление.

* Ренета Инджова е бивш премиер на България на служебно правителство, функционирало от края на 1994 до началото на 1995 г.

Вижте какво сме писали по темата по-рано


Посланието на Гешев чрез списъка с милионери: Или си давайте доброволно бизнеса, или ще ви ударим!

Главният прокурор изигра класическия номер за манипулация на общественото мнение – задушава скандала Владислав Горанов с друг скандал

Главният прокурор Иван Гешев изигра класическия номер за манипулация на общественото мнение. А именно – със скандал да заличи предишен скандал с който никак, ама никак не му се захваща. Пък и не му позволяват. Извади стар списък от зората на политическите промени в България с имена на кредитни милионери. Някои от които не са между живите.

Да не говорим, че цифра от типа на 300 милиона съвсем не е задължително да означава пари в брой или по банкови сметки или в офшорки. Това по-често означава активи. Но 80 на сто и повече от народонаселението по тези територии не прави разлика между двете. За тях 300 милиона означават пари за харчене.

Но за какво беше изваден този стар списък

, след като много, много отдавна един отдавна изчезнал от сцената млад политик – Александър Каракачанов – Другия, не Тоя, извади списък с кредитните милионери в България и се опита със закон да постигне някакво правосъдие. Не стана. Няма да стане и сега. Просто защото мафията и задкулисието не позволява, а те владеят държавата и всичките и институции.

Сега Гешев с един куршум удря няколко заека

наведнъж. В лицето на голяма част от хората той изпълнява неистовото си желание на стане обичан герой, който е безмилостен към крадците и олигарсите. Вторият заек – удря бизнеси на хора, с разчет те скоро да бъдат заграбени от правилните олигарси и мутри. И трето, но считайте го пак за първо – скандалните разкрития на хазартния бос Васил Божков за финансовия министър Владислав Горанов изведнъж сякаш се занулиха. Пазят го като орли  ковчежникът на страната, защото той направлява добре кранчето с парите в правилните посоки.

Врелият и кипелият в кухнята на българската политика Осман Октай, който си спечели уважението напоследък с честните си анализи на случващото се в държавата, заяви, че не за първи път вижда такива списъци.

Пред Фрог нюз той коментира, че с изваждането на показ на този списък сегашната управляваща групировка притиска определени хора. Според него обаче много по-интересен е списъкът на сегашните кредитни милионери. И

стане ли дума за много ограбени пари

повечето пътеки водят до едно от корпулентните лица в тази държава. Познахте от първия път – Делян Пеевски, сам той кредитен милионер. Октай смята, че списъкът с новите кредитни милионери се държи именно от него. “Прокурори, политици на възлови места, съдии са получили милиони”, твърди Осман Октай.

Неприятна горчилка остава в устата след тези разкрития – усещането е, че в тази държава по върховете се прави успешно едно единствено нещо – граби се народна пара така, както дори турчин не ни е крал. Ако не беше вярно, досега да сме станали Швейцария на Балканите.

Вижте какво сме писали по-рано по темата корупция


Прокурорката, оправдала Цветан Цветанов за Апартаментгейт, получи награда от Иван Гешев

Награда си спечели и обвинителката, която разплака от смях България с разкритието си за пръскачките като средство за дестабилизиране на държавата

Управляващата върхушка в България отдавна ни е доказала, че не стъпва по земята. Не може, но и не иска. Затова реалността минава покрай тях без дори да я забележат. А тази реалност е животът на обикновените хора.

Та тези, от реалността, искрено се развеселиха, като научиха как главният прокурор Иван Гешев е раздал сумати награди на хора с големи заслуги под негово мъдро ръководство в борбата с престъпниците и крадците.

Наистина голям смях падна,

но те са се научили да не го чуват. А когато го чуят знаят как да смразят усмивките на подигравчиите.

Една от най-знаковите награди, които връчи вчера Инструментът на Господ е на прокурор Валентина Маджарова. Към настоящия момент тя е заместник-ръководител на Специализираната прокуратура. Та тази дама с едно изключително чувство на справедливост не пожела да образува разследване срещу бившия висш гербер Цветан Цветанов във връзка със скандала Апартаементгейт.

И така му изпра имиджа.

И това е станало още преди извънредното положение, но прокуратурата благоволи да ни го оповести едва преди няколко дни.

Наградена е и прокурорката Евгения Станкова, която направо разплака от смях България със своето разкритие покрай арестите в IT фирмата ТАД Груп. Тази група показа колко е пробита защитата на личните ни данни в НАП. Та тази дама

обвини в тероризъм програмисти фирмата,

че чрез пръскачките за оросяване на зелените площи около Народното събрание са целели да дестабилизират цялата ни държава. А именно – като включват пръскачките точно, когато до парламента се доближават коли на премиера или на други високопоставени гости на Народното събрание.

Наградени са и доста други служители на Министерството на вътрешните работи, на ДАНС, военна прокуратура. Поводът – за проявения висок професионализъм и разкриване на дела от голям интерес за обществото.
Награда е заслужил и прокурор Ангел Кънев, който е наблюдаващ при претърсването конфискуването на уникалната колекция с антични тракийски артефакти на Васил Божков, за по-благозвучно, наречено изземване.

Спечелили са си уважението на Гешев

и служители от ДАНС, подслушващи служби и т.н , научаваме от съобщението на прокуратурата.

Смехът обаче е за хората, извадили късмета да си нямат работа с българските правораздавателни, тоест кривораздавателни органи. У жертвите на произвола и самодейността им чувствата са съвсем други.

Тези хора наистина не стъпват по земята. Ходи и чакай справедливост…

Вижте какво сме писали преди на тема корупция


Заради вноса на боклук от Италия заместник-министър заедно с още пет човека ги закопчаха в ареста

Запечатани са офисите на братя Бобокови – производители на акумулатори и моторни масла

Жандармерия атакува няколко обекта днес из цялата страна. Освен в столицата акции се провеждат в Пловдив, Ботевград, Русе, Благоевград, Плевен.

В полезрението на ДАНС са влезли фирмите на маститите бизнесмени братя Бобокови – Атанас и Пламен, производители на акумулатори и моторни масла, както и заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков.

      Красимир Живков

В крайна сметка за 24 часа са арестувани шест човека, един от тях е заместник- министърът.

А офисите на братя Бобокови са запечатани.

Отново се говори за ОПГ – организирана престъпна група. Причината според сайта фрогнюз е вносът на боклук от Италия. Твърди се, че аферата с боклука е била подкрепяна от наши политици. Живков, който в два мандата е бил кмет на Правец, е докаран в столицата. В началото той твърдеше, че не е арестуван и съдейства на разследването.

Разследващите търсят документи за вноса на боклука. В началото на годината главният прокурор Гешев намекна, че заместник-министър от екоминистерството е разрешил превозването на

25 хиляди тона боклук от Италия.

Ако един сериозен разследващ журналист от ранга на Генка Шикерова или всички от сайта Бивол се бяха захванали с това, отдавна щеше да се знае кой откъде и за къде вози боклука. В крайна сметка следите в митницата остават. И не само там.

Съмнително е и премиерът Бойко Борисов да не е бил наясно, като се има пред вид нагона му да управлява еднолично като монарх.

Бизнесът на братя Бобокови е стабилен, дали няма да станем

свидетели на похищението му,

както стана с бизнеса на Васил Божков? Никой не казва, че Божков и Бобокови са ангели небесни. Но това изземване на бизнес без всякакви законни правила напомня много на страховитите години на конфискации след 1944 г. Знаем какво последва после. Това ли ни гласят отново?

Някои от коментиращите в мрежата предсказват, че скоро един много голям ще побегне през границата. Ще наблюдаваме, ще видим…

Вижте какво сме писали по-рано по темата корупция


Коронавирусът като личен подарък за Бойко Борисов: Никой не говори за скандала в Барселона

Испанските власти обаче продължават разследването за пране на пари, в което изплува името на нашия премиер

Забелязали сте със сигурност как един скандал заглушава и буквално замита предишен скандал без при това от предишния да сме научили цялата истина или пък да е раздадена справедливост. На нашия премиер Бойко Борисов така наречената епидемия от коронавирус му дойде като манна небесна.

 

Точно изгърмя със страшна сила скандалът в Барселона и те ти коронавирус, те ти извънредно положение, брифинги, трупове, чували за умрели, морги, гробища и т.н. Никой вече не говори и сякаш не си спомня за Барселона.

Та да припомним. Полицията в испанската провинция Каталуния започна разследване в началото на годината срещу Бойко Борисов. Проверяват се имоти и фирми за пране на пари. На цели три страници вестник Ел Периодико пише как звено, специализирано в борбата с корупцията при тамошната полиция разследва дали нашият министър-председател е свързан и по какъв начин с пране на пари чрез международна схема и влезлите преди седем години по тази схема в Испания пет милиона евро. Парите са минали през две фирми, като и двете са на Борислава Йовчева.

С тях е купен супер луксозен имот,

както и бутик в центъра на Барселона.

Веднага след тази публикация магазинът на пожар бе затворен.
Още през миналата година депутатът Елена Йончева изпрати сигнал за разследване на този имот и връзката му с премиера Борисов. По стародавна традиция у нас – да не се дава и косъм да падне от главата на върхушката,

Прокуратурата не направи нищо.

Когато обаче се разсмърдя в Испания, та вонята стигна чак до България, прокуратурата от немай-къде се самосезира. Иначе съвсем щеше да се орезили. Което не значи, че има сериозно намерение

Да проведе справедливо разследване.

На запитване на вестник “Сега” докъде е стигнали разследващите властите в Барселона са отказали подробности, тъй кто делото още е висящо и разследването продължава.

 


Корупцията отвръща на удара: Ще пращаш сигнали за нередности? Тогава – в ареста!

След спечелен конкурс задържаните Лиляна и Александър Деянови от година се борят с Агенция пътна инфраструктура

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Петима млади и амбициозни хора бяха арестувани на 25-ти април със станалото вече дежурно обвинение “Организирана престъпна група” (ОПГ). Това е много тежко обвинение с много тежки последици, ако се стигне до съд и присъдата е в унисон с обвинението.

Лиляна Деянова

Причината е, че тези младежи имат наивността, а според конкуренцията – наглостта, да се опитват да влязат в бизнес, който снася златни яйца. Става дума за Лиляна и брат й Александър Деянов*, както и за бизнес партньора им Мартин Димитров, плюс още двама от фирмата им. Основавайки се на законите в България и пазарната идея за конкуренцията, тяхната компания “Телетол” през миналата година кандидатства и СПЕЧЕЛВА конкурса за продажба на електронни винетки. Това не означава, че те единствени искат да продават винетки. Това означава шофьорите сами да си избират от коя фирма ще си купуват винетките.

У нас обаче спечелването на конкурс въобще нищо не значи, ако не си човек на правилния човек. Конкурсите се правят, за да изглежда всичко пазароподобно, а иначе победителят се знае още преди обявяването на конкурса. А може да означава и жестоки проблеми. Както е станало при тези млади и амбициозни хора.

Въпреки спечеления конкурс фирмата им въобще не е допусната

Дори да припари до бизнеса с винетките.

Отказът на Агенция пътна инфраструктура е заради това, че не отговаряли на общите условия. Но ако е така, как така са спечелили конкурса? Тези условия по-късно са променени. Така остава само една фирма, която да продава електронни винетки

на човек близък до властта,

както съобщават самите арестувани през миналата година на нарочна пресконференция след сблъсъка им с непробиваемата за случайни хора Система в България.

Младите и наивни хора обаче не искат да се примирят. И изпращат сигнали до Европейската комисия и до прокуратурата. Сега ги обвиняват в незаконно присвояване на европейски пари по програмата “Иновации и конкурентноспособлност”.

Хайде да използваме за кратко главите си. Задачата не е много сложна:
Ако си крал евро от Брюксел толкова ли ще си тъп, че да изпратиш сигнал за нередностите точно до онзи, когото си ограбил?

Очевидно в проекта си младежите не са предвидили отчисления за когото трябва. И сега ги навират в миша дупка. Хем да ги откажат завинаги да се бъркат в този гарантиран и сладък бизнес, хем да служат за

пример и поука на други наивници като тях.

Този филм сме го гледали неведнъж в България. Спомнете си най-пресните от тях. А именно, опитът за враждебно поглъщане на оръжейния бизнес на “Дунарит”, а инатливия му и неотстъпващ собственик Емилиян Гебрев се опитаха да го елиминират като му сипаха отрова в храната.

Ами това, което става в момента с Васил Божков?

Също опит за враждебно, безплатно при това, поглъщане на супер печелившия му хазартен бизнес ей така – с помощта на службите, а не със законна покупко-продажба на акции или на целия му бизнес?

Въобще не твърдим, че косъмът на Божков е съвсем чист. Достатъчно е да си спомним само за колекцията му от антики. Но разработи човекът един хазартен бизнес, направи го супер печеливш и сега на готово – някой иска да го вземе без пари. И кои са тези някои? В предаване на Сашо Диков по телевизия Евроком изскочиха пак познатите имена – на Делян Пеевски и Кирил Домусчиев.

Във всички тези врътки в полза на правилните хора участват все едни и същи ДЪРЖАВНИ институции – прокуратура, ДАНС, КПКОНПИ. Институции, които бранят като орлици и неприкрито

Интересите на шепа негодници.

Вместо да бранят народа.

Ето затова рейтингнъг ви там, горе, клони към нула. Хората отдавна са наясно какво става по върховете на тази държава. На доверие не можете да се надявате със заплахи. Доверието трябва да се спечели. Затова губите дело след дело в Страсбург. И това ще го загубите, като му дойде времето. Но трябва за всяко загубено дело да плащате от джоба си, чак тогава ще си спомните за правото и справедливостта. Не защото ви е присъщо, а защото ще ви бръкнат в джоба.
——-
И Лиляна, известна с артистичното си име ЛиЛана, и брат й Александър, са познати на мнозина с музикалната си кариера.

Вижте и ТОВА:

Васил Божков: Управляващата хунта упорито инвестира в отчаянието

Най-добрите цени за реклама са в "Паралел 42", достигнете до 20 000 читатели на ден ТУК =====>

За el_em

Прочети още

Ще настръхнете като разберете как Бил Гейтс и тъмните сили са ни вкарали в мръсната си игра с коронавируса

Милиардерът даде заден, след като стотици хиляди поискаха с петиция президентът Тръмп да го арестува, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *