Майката на убиеца на Милен Цветков – забъркана в далавери с еврофондовете, но излиза суха

Десислава Николова участва в навързани като свински черва фирми около Винпром Карнобат

С присъщото си уважение към фактите, верни на призванието си на разследващи далавери и измами, журналистите от сайта “Бивол” тръгват по следите на Десислава Николова. Това е майката на убиеца на Милен Цветков – 22-годишния Кристиян Николов, който използва като оръжие  прескъпия джип на майка си.

И разкриват как маминка е оплетена с участието си в много фирми около Винпром Карнобат, оплетени като свинки черва, с цел заобикаляне на правилата и замитане на следите с измамно източване на пари. Десислава Николова е кандидатствала и е получавала евросубсидии и от двата програмни периода.

Да има изненадани? До тук – едва ли.

Изненадите идват по-нататък

в детайлното разследване на “Бивол” не само кой с кого е свързан, но кои са по арестите и кои са „сухи”. А става дума за едно и също нещо. Свързаните с участие на Николова фирми са кандидатствали пред Държавен фонд Земеделие за евросубсидии (ДФЗ). Не са посмели да поискат по 2 милиона на фирма, но също като търговците от големите вериги играят психологически с цените – 1,5 ,1,7, 1,9 милиона и т.н. Общо за 17 милиона лева.

В кандидатстването няма нищо нередно всеки може да го направи. Но в получаването на пари – работата е съвсем друга и често истинските земеделски стопани са отрязвани заради такива като Маминка. А маминка Николова е преуспяла млада дама – съдружник и директор на алкохолния завод на арестувания бос Миньо Стайков.

Името й изскача и от много други фирми

обръчи около винпрома – вижте подробности тук: https://bivol.bg

Миньо Стайков е арестуван миналата година заради злоупотреби с европари. В същата схема за измама участва и Десислава Николова. Когато преди месеци задържаха Стайков, заедно с него бяха арестувани още седем човека, оплетени в същата схема. Но не и Десислава Николова. Тя е прикрита от чиновници на ДФЗ. В самия ДФЗ е направена коректна проверка, която открива непозволена свързаност на кандидатстващите за субсидии за общо 17 милиона лева.

Дирекция”Противодействие на измамите” обаче не вижда това, което колегите им добросъвестно са проверили и открили. И по отработения отдавна в България модел за прехвърляне на отговорността, шефът на дирекция “Противодействие на измамите” свиква работна група и го удрят на гласуване, вместо да предадат констатациите за свързаност на прокуратурата. С 5 срещу 4 гласа против, Николова излиза чиста като сълза от измамната схема, заради която доста нейни колеги сега търкат наровете.

Крадеш ли – растеж. Така е у нас

Кой е начело на тази дирекция, когато са се разигравали тези игри? Казва се Атидже Алиева – Вели. Със сигурност много са забравили – тя замина за Брюксел в качеството си на евродепутат, когато избраният за такъв Делян Пеевски се отказа от мандата си. Получава нещо като награда г-жа Вели, подобна на наградата с консулската длъжност във Валенсия на компрометирания бивш шев на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Георгиев, се издигна без грам квалификация в дипломат като награда заради скандала с апартаментгейт. Г-жа Вели освен горепосоченото, свързано с Николова, също беше изловена за участие в аферата апартаментгейт.

Така е в България – крадеш ли – растеш. И забелязвате ли как почти от всяка далавера изскача пряко или косвено едно “любимо” на народа име – Делян Пеевски?

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

 

За el_em

Прочети още

Спомняте ли си репликата на Цветан Цветанов: Мен никой не може да ме накаже

Прав си е бил човекът още от самото начало – по скандала с Апартаментгейт прокуратурата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *