Дървената мафия: Извънредно положение? Ехаааа!

По обрасли с вековни дървета върхове в другите ни планини вече няма дори и храсти

Неспасяемо унищожена от дървената мафия е туристическата пътека от Перущица до хижа Бряновщица. Тръгва по любимата си пътека с прекрасни гледки и стара гора с поточета през нея д-р Здравко Тарълов. Но вместо на чиста природа налита на багер. Машината е разорала брутално пътеката – съборени дървета, строшени са камъни и всичко е потънало в кал, споделя медикът в мрежата.Но ще не е видял най-лошото.

Когато навлиза в гората докторът само дето не се разплакал, когато съзрял безмилостната сеч,която с нищо не напомня на санитарна.

Дървената мафия в България никога не е спирала работа. Даже през 2000 г., когато й отрязаха кранчето, най-безсрамно подпали цяла България – от всички страни гореше. И пак стана на нейното – отиде да прочиства обгорените дървета. А сега очевидно в условията на извънредно положение, когато охраняващите органи са заети със съвсем други задачи, безмилостното унищожаване на прелестната българска природа се развихря в страховити мащаби.

Къде ли не е така

Край Велинград има един връх – в съседство с циганската махала, който до преди петнайсетина години беше целият обрасъл с достолепни смърчове сигурно на 60-70- годишна възраст. Беше пълен с боровинки и диви ягоди, с много видове гъби. Сега това е един чисто гол баир, на който и храсти трудно се виждат.

От години насам прекрасната и неприличаща на никоя друга гора у нас – Странджа планина, буквално се обезкостява.

И цяла една държавна машина не може да се справи с шепа мафиоти и циганската им работническа гвардия? Не може, защото не иска. Не иска защото точно това означава мафия – когато престъпниците проникнат и задкулисно управляват държавата. Така от иначе всеобщото богатство на българските граждани някои стават милионери, а ние се чешем по главите и се чудим: какво става с водата – защо намалява, защо ни е толкова мръсен въздухът… Знаем защо, но не преставаме да се дивим как така на властите не им пука за този проблем?

Дърветата преди да се превърнат в пачки, означават нещо много по-скъпоценно – означават ЖИВОТ.

Това не е първият толкова мащабен погром над българските гори.Историческите летописи разказват за Великата българска гора – Silva Magna Bulgarica.Тя се простирала от Ниш до Пазадрджик. Унищожаването й е започнало след поробването от османците на нашите земи.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Великата българска гора (лат. Silva Magna Bulgarica или Silvas Bulgarorum) (понякога Български лес), е горска зона, простираща се между Ниш и източния край на прохода Траянови врата в началото на Тракийската низина.[1]

За Елена Иванова

Прочети още

5g

Скандалната 5G мрежа тихомълком бързо превзема България, ще се изненадате колко са напреднали нещата

Човечеството бавно го превръщат в безмозъчни биоединици – достатъчно е само да работят и да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *