Голям скандал с пренасочване на 600 000 лева за онкоболни

Новината, че пловдивският кмет Здравко Димитров посяга на парите на онкоболните, взриви мрежата

Разсмърдя се зловонно и Димитров отмени точката от дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет, която трябваше да узакони посегателството. Но това не е всичко. Той иска да се разпорежда и с всички дарения над 20 хиляди лева.

А като станат за резил пред целия свят все с този номер излизат управниците – фалшива новина. Де да беше!

„За това аз ще платя за процедура 350лв. Онкоболен съм. За да имам още малко живот. А ти ??????”, коментира гневно Пламен Рачков в пловдивския сайт. “Пладнешки разбойници!”, казва друг читател. “Тези си мислят, че са имунизирани, но когато възмездието дойде ще ги удари със страшна сила! ”

Но каква е историята на този опит?

Пловдивската община начело с кмета Здравко Димитров чрез дневен ред за днешното заседание на общинския съвет опита да изземе функциите на съвета и да почне еднолично да разпределя дарения. Репортерите на www.plovdiv24.bg надушват опасността и поставят ребром въпроса. В резултат – изгонени са от онлайн заседание на правната комисия. Но те не си оставят коня в калта.И така стигат до още по-нагло посегателство.

Разкриват как управителят на Комплексния онкологичен център (КОЦ) съобщил писмено на общината, че за нуждите на общинския кризисен щаб може да ОТПУСНЕ 800 ХИЛЯДИ лева. Да отпусне или са принудили центъра да направи това – можем само да гадаем, но не е далече до ума каква е истината.Това са пари за лечение на онкоболни. Позовавайки се на писмото заместник- кметът на Здравко Димитров – Илия Кирчев, нарежда КОЦ да закупи техника за лечение на коронавирус на две общински болници и стойността на тази техника да е за 600 хиляди лева.

Бдителните репортери на www.plovdiv24.bg обаче забелязват, че доста от поръчаните неща нямат пряка връзка със заразата от КОВИД-19. Дори предоставят този документ, който според тях доказва твърденията им: https://i.id24.bg/bans/kocpredlozhenie080420.pdf

Необходимо е да се подчертае, че пловдивския КОЦ се грижи за 50 ХИЛЯДИ болни от злокачествени тумори.

 „За това аз ще платя за процедура 350лв.

Онкоболен съм. За да имам още малко живот. А ти ??????”, коментира гневно Пламен Рачков в пловдивския сайт.

Управителят на КОЦ д-р Парашкев Цветков смутено обяснява на репортерите, че това не е дарение, а заем. Но откога болниците – вечно оплакващи се от недофинансиране, започнаха да раздават заеми? Нещо повече – в писмото, с което се урежда това прехвърляне на пари, не пише нито че е заем, нито ако е такъв как и кога ще се върне на КОЦ, пише www.plovdiv24.bg . Днес на заседание на Общинския съвет на Пловдив ще се реши съдбата на това посегателство – дали ще мине или ще бъде бламирано.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Не че пловдивчани не си ги знаят що за стока са управниците на града вече години наред. Но днес няма как да прикрият и липсите си морал, и това дали въобще ги е грижа за хората – и болни, и здрави в този град. Гласуването ще ги издаде окончателно.

“Гласувах за по-високи доходи”, казва на изборите сегашният кмет на Пловдив Здравко Димитров. Колко откровен е бил, само дето е премълчал за чии доходи става дума. (Текстът продължава след рекламата)

Виждате ли на какво ставаме свидетели в тези тежки времена за милиони български граждани? Депутатите тръгнаха да си увеличават рязко заплатите. Ако не беше се разсмърдяло, ако това не предизвика цунами от възмущение, щеше да се случи.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

“Кротката” кметица на София Йорданка Фандъкова тръгна да харчи над половин милион лева за скъпи “градски” коли – задължително с мощност от 170 конски сили.

Шефът на държавната Българска банка за развитие даде 75 милиона лева на колекторска фирма – иначе казано – на мародерите, наречени частни съдебни изпълнители, които изхвърлят безмилостно на улицата възрастни и деца заради непогасени дългове. Изобщо не е ясно каква ще е съдбата на тези пари – ще бъдат ли възстановени или не. А това са народни пари, защото капиталът на банката се формира от бюджета.

В същото време призиви от всички страни приканват сиромасите непрестанно – дарете по 1 лев за борба с епидемията.

Нищо не оневинява депутатите

след последвалото орязване от кумова срама на заплатите им – стана след като се разсмърдя зловонно от намеренията им.

Смърди зловонно и в Пловдив. Човек се задъхва като заразен от коронавирус като получава толкова много доказателства всеки ден за нагла алчност по време, когато народът е изправен на нокти и не знае как ще продължи да живее след епидемията.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

А ето и какво каза Мутафчийски по въпроса:

За Елена Иванова

Прочети още

5g

Скандалната 5G мрежа тихомълком бързо превзема България, ще се изненадате колко са напреднали нещата

Човечеството бавно го превръщат в безмозъчни биоединици – достатъчно е само да работят и да …

Едно мнение

  1. Страх от бога нямате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *