Винпром Пещера дава 300 000 лева за болници

Специален белодробен вентилатор при заразяване с коронавирус беше даден на болница “Ив. Рилски”

Винпром “Пещера” е отделил сума от порядъка на 300 хиляди лева за болничните и медицински заведения в Пловдив, стана ясно тези дни. Като начало големият производител на алкохол и цигари е дарил на болницата “Св. Иван Рилски” в града специален вентилатор за лечение на дихателната система при заразяване с коронавирус. Но техниката ще бъде използвана и при други нужди на болните. Също така медицинското заведение е получило и маски от високо качество, както и предпазни облекла. Те ще бъдат носени от персонала на болницата, за да не се заразяват и да не заразяват и останалите.

Това дарение е било направено на 7 април от Иван Папазов, директор на акционерното дружество “ВП Брандс Интернешънъл”. Това е името на фирмата, която се явява правоприемник на винпрома.

Винпром Пещера показва защитните облекла
Болницата приема дарението на Винпром Пещера.

Този жест е само част от нещата, които Винпром “Пещера” предприема в помощ на усилията на всички да се справят с епидемията в страната. Собствениците са приготвили 300 000 лева, с които се купуват още апаратура и предпазни средства. Те ще отидат при 5 от болниците и медицинските обекти, които имат най-голяма нужда от финансова подкрепа в Пловдив.

По-рано Винпром “Пещера” дари големи количества спирт за дезинфекция, които заминаха за Столична община и бяха приети от служители на г-жа Фандъкова. В дарението към Майчин дом пък се включваха и защитни облекла, а също спирт и маски, научи репортер на “Паралел 42”.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

За Ивелина Димитрова

Прочети още

Кръв в урината, симптом

Следи от кръв в урината при мъжете и при жени: Причини

Кръв в урината като болестен симптом. Каква е причината за поява на хематурия. Възможните диагнози …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *