Когато Вежди Рашидов изока, ехото трудно заглъхва

Докато кумири на мнозина са главорези като Александър Македонски, Чингиз хан и Наполеон бъдещето на човечеството не е много сигурно

 

Културтрегерът Вежди Рашидов смая за пореден път наблюдателната българска публика със специфичния си интелектуален блясък.

Сравни Васил Левски с Че Гевара, при това го направи добронамерено, с абсолютното убеждение, че издига българската Светиня на планетарно ниво.

За тези, които не са много наясно – по бай Тошово време култругери се наричаха, и талантливи, и бездарни хора, които си вадеха хляба от изкуство, но бяха плътно залепени за комунистическата власт. Това им носеше доста благини, за които останалите от гилдията не можеха и да сънуват. Не всеки го можеше и не всеки се докопваше до такава позиция.

Намирате ли някаква разлика от тази дефиниция при Вежди – сега 30 години, след като комунистите уж са прогонени от властта? Умее го човекът, очевидно от вътре му идва. И знае къде и за кого да се залепи. С каква гордост се въртеше преди години покрай Мултигруп на Илия Павлов – групировка, която в зенита си освен че правеше много пари от далавери, го играеше като сегашния „КОЙ”. Но като отстреляха мултак № 1 , групировката се разпадна за дни. Вежди Рашидов обаче само за кратко увисна – веднага надуши, че ще има хляб покрай Бойко Борисов и застана плътно до него.

Но защо това нелепо сравнение ядоса голяма част от българите?

Защото Че Гевара е сталинист от класа – ако имаше властта на Йосиф Висарионович, вероятно щеше лично или по негова заповед да са изтрепани милиони. Убиец по душа, каквито са всъщност по начало повечето фанатици. Изби кубинската интелигенция и отиде да „прочиства” по своя си метод други държави, убеден, че ги освобождава.

Замисляли ли сте се, че идеята за глобализма, зад която наднича патологичното желание за господство над целия свят, започва от сталиновия Коминтерн? Но Коминтърнът залагаше на ятагана. Капиталистите заложиха на моркова и икономическата инвазия и сега искаме или не искаме, но глобализацията е факт и власт, а много от войните станаха търговски.

При Левски нещата стоят точно обратното – той иска свобода за поробения си, мачкан, насилван и унизяван от чужди окупатори народ. Той се бори Чиста и Свята република, той иска всички народи да живеят в мир.

“Фигурин

“Ние всички – българи, турци, арменци, имаме един Левски. Той е като Че Гевара”, изстреля Вежди Рашиидов по btv. Тази нелепица беше и упрек към президента Румен Радев за воденото от него шествие на 19 февруари – в деня за почит на гибелта на Апостола на свободата. Да сравняваш един такъв светъл ум с един такъв изцапан до ушите в кръв главорез не може да не нарани добре информираните българи.

Но тук прозира и още нещо – какво мощно оръжие е пропагандата, чиято цел е промиването на мозъците. Едно време за Че Гевара се премълчаваха кървавите му изстъпления и освен къде е роден и че е бил активен съратник на Фидел Кастро в Куба, постоянно се натрапваше едно изречение : След като революцията в Куба победила, Че Гевара отишъл да се бори за свободата на други народи.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Очевидно това е запомнил и само това знае Вежди Рашидов за Че Гевара. Но той не е единствен. Млади момчета с гордост носят тениски с огромен портрет на симпатичния иначе Че Гевара. Или и те знаят само това изречение, или са осъзнати или неосъзнати латентни убийци. И не казвайте, че това е пресилено. Заради тематично шалче едно наше момче изгуби живота си в Гърция. А това, че се случи в Гърция, си е чиста случайност – ултрасите в България копнеят да са новите Че Гевара.

Забелязали ли сте кои са топ събитията в историята на различните народи – почти всички? Войните и победите им в тях. Ако войните бяха само отбранителни – разбираемо. Но за най-величави се смятат завоевателните. Най-възхваляваните царе и вождове не са строителите и просветителите. Всяко второ учреждение, летището в Улан Батор, булеварди и т.н. в Монголия носят гордо името на главореза Чингиз хан.

Много мъже, а и жени, сега се възторгват от обвитите в „исторически” ореоли Наполеон и Александър Македонски, наречен още Велики. Нищо , че цялото им величие е стъпило на масовите кланета и грабежи на чуждото, на които са били майстори.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Тогава защо Хитлер е чудовище? Има ли въобще разлика? Какъв е този двоен стандарт? Македонски велик, Хитлер – Чудовище. Наистина да се чуди човек.

 

За el_em

Прочети още

Спомняте ли си репликата на Цветан Цветанов: Мен никой не може да ме накаже

Прав си е бил човекът още от самото начало – по скандала с Апартаментгейт прокуратурата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *